top of page

Wizz Air smanjuje broj operacija širom regiona zbog nedostatka posada

Niskotarifna avio-kompanija Wizz Air smanjila je broj frekvencija na brojnim destinacijama u bivšoj Jugoslaviji do sredine oktobra zbog nedostatka posada


GetJet Airlines na niškom aerodromu na redovnoj Wizz Air-ovoj liniji za Dortmund, Foto: Aerodrom Niš

Naime, ova avio -kompanija će prvenstveno smanjivati frekvencije za jedan let nedeljno, ostavljajući brojne rute sa samo jednom nedeljnom rotacijom. Kompanija Wizz Air u medjuvremenu je pokrenula hitnu akciju zapošljavanja u Skoplju, Beogradu, Sarajevu i Tuzli.


Na ukupno pet destiacija koliko ova kompanija ima iz Niša, za sada će svi letovi biće obavljani dva puta nedeljno

Ova avio-kompanija primorana je ovih dana svoje letove obavlja ugovorenim ACMI lizingom, to jest avionima drugih avio kompanija sa posadom kako bi obezbedio dovoljan broj članova posade. Tako je u Nišu na redovnoj liniji ove komapnije Niš-Dortmund let pre nekoliko dana obavila kompanija GetJet Airlines, dok su širom regiona vidjeni i avioni Titan Airways -a i HiFli -a.


Problem nedostatka posada nastao je kao posledica pandemije koronavirusa. Wizz Air je prošle godine otpustio veliki broj kabinskog osoblja u vojim bazama, uključujući i one u bivšoj Jugoslaviji. Međutim, takođe je ponuđeno i dobrovoljno otpuštanje, koje je imalo znatno veći broj zaposlenih od broja onih koji su pogođeni samim otpuštanjima.


Iz kompanija se nadaju da će problem sa nedostatkom posada biti otklonjem krajem oktobra ove godine.



Izvor: Exyuaviation







bottom of page