top of page

Wizz sve prisutniji u regionu - Niš stagnira sa linijama

Nisktoarifna avio-kompanija Wizz Air širi poslovanje na aerodromima širom regiona. Ova niskotarifna avio kompanije nedavno je otvorila svoju bazu u Sarajevu, proširila mrežu svojih linija iz Tuzle i Banja Luke i postavila još jedan avio u Beogradu sa najavom novih letova

Foto: Wizz Air

Medjutim, i pored uvodnjenja mnoštva linija na aerodromima širom regiona, otvaranja baza i zaposljavanja novih posada, avio-kompanija Wizz Air koja je prva krenula sa niskotarifnim letovima iz Niša na ovom aerodromu stagnira u poslednjih nekoliko godina.


Wizz sa niškog aerodroma već godinama leti na tek pet destinacija i to do Bazela, Dortmunda, Malmea, Memingena i Beca.

I dok u Nišu stagnira, ova kompanija nedavno je pokrenula čak šest novih linija iz Banja Luke gde ranije nije letela, te je ponudom letova za Bazel, Dortmund, Eindhoven, Hamburg , Malmo i Stockholm–Skavsta premašio broj linija koji nudi već godinama sa niškog aerodroma.


Pored Banja Luke, ova kompanija otvorila je i svoju bazu u Sarajevu sa čak 16 destinacija, dok u svojoj bazi u Tuzli takodje održava 16 destinacija. Stacioniranjem trećeg po redu aviona u Beogradu kompanija Wizz Air će u Beogradu otviriti nove linije za Barselonu, Bilund, Frankfurt Hahn i Vaxjo, čime će ukupan broj destinacija iz Beograda dostići 20.


S druge strane apsolutni rekord destinacija koje ova kompanija ima u regionu je Skoplje, ukupno 31, medjutim ovi letovi podržani su u vidu subencija od strane makedonske Vlade.


Mnoge i dalje čudi to da Wizz Air jošuvek nije pokrenuo neke od destinacija koji su večiti favoriti iz Niša poput Pariza, Osla, Brisela ili Amsterdama, gde živi i radi veliki broj naših ljudi, a da li će to učiniti u budućnosti ostaje da se vidi.


Podsetimo, ugovori sa niskotarifnim aviokompanijama ističu na jesen ove godine i postoji bojazan nekih struja da oni neće biti produženi zbog monopola koje iz Niša želi da ima srpske avio kompanije Air Serbia koja praktično odustala od letova sa ovog aerodroma, jer nikad nije obnovila ukupno devet linija iz Niša koje je dobila na nacionalnom tenderu za letove od javnog značaja.








bottom of page