top of page

Wizz Air, Ryanair i Swiss - promene i odlaganje letova iz Niša

Avio kompanije Wizz Air, Ryanair i Swiss i dalje odlažu i pomeraju ponovno uvodjenje letova iz Niša, ali i drugih gradova širom Evrope usled jošuvek složene epidemiološke situacije i zabranama


Foto: Aerodrom Niš

Tako je madjarski Wizz Air ponovo pomerio planiran početak letova na više destinacija sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, medu kojima su Beč koji je odložen za 4. jun, odnosno Bazel koji će umesto početkom maja početi 31.maja.

Wizz Air planira i ponovno pokretanje letova do Malmea i to od 1.maja i Dortmunda od 2.maja. Svi letovi i dalje su podložni promenama u zavisnosti od epidemiološke situacije i restriktivnih mera zemalja EU na kojima prevoznik leti.


Kompanija Ryanair takodje je korigovala početak svojih operacija iz Niša i to na letovima za Maltu za 17.maj odnosno Bergamo za 18.maj. Podsetimo ovo je drugo pomeranje letova na ovim destinacijama koje su ranije bile najavljene za mart, pa odložene za početak maja meseca.


I švajcarski Swiss, saopštio je da su operacije ove kompanije na liniji Niš-Cirih odložene do 3.jula zbog složene epidemiloške situacije izazvane virusom Covid-19 i restriktivnih mera za putovanja u ovoj zemlji. Podsetimo, ova kompanija ranije je najavila početak svojih operacija tokom aprila odnosno maja za vreme uskršnjih praznika.


Veliki broj letova širom Evrope i dalje su podložni promenama, a dobra vest je da svi putnici za otkazane letove mogu karte besplatno promeniti za drugi datum ili refundurati svoj novac bez većih poteškoća.


Podsetimo, cilju suzbijanja pandemije i širenja novih sojeva virusa Covid-19 trenutno na snazi restrikcije koje se odnose na neesencijalna putovanja u EU za gradjane zemalja Zapadnog Balkana.







bottom of page