top of page

Tribina o trogodišnjici poklanjanja niškog aerodroma “Samo vas gledamo”

Danas će se u Nišu održati tribina povodom trogodišnjice poklanjanja niškog aerodroma državi u organizaciji Nacionalne koalicije za decentralizaciju.


Prtoesti u Nisu povodom otimanja niškog aerodroma - Arhiva/Foto: Ne damo niški aerodrom

Kako navodi Nacionalna koalicija za decentralizaciju tribina će biti organizovana danas 22.juna od 18 sati u City smart klubu u Nišu pod sloganom “Samo vas gledamo”.


Podsetimo, niški aerodrom poklonjen je državi u ime Nišlija, a da Nišlije niko nije pitao 22. juna 2018. godine. Ta odluka duboko je ukorenjena u nagonu republičke vlasti ka centralizmu i inferiornom kompleksu lokalne vlasti prema partijskoj i državnoj centrali.


Traumu od paternalističkog centralizma građani Niša još osećaju i pitaju se – zbog čega je niški aerodrom morao biti oduzet da bi država (navodno) ulagala u njega-navodi NKD.

Na debati će govoriti novinarka KRIK-a Vesna Radojević, novinar Miša Brkić, direktor Nacionalne koalicije za decentralizaciju Mladen Jovanović, dok će debatom moderirati Milan Zirojević.


Oni koji bi želeli da prate tribinu uživo i postavljaju pitanja učesnicima mogu da se registruju na ovom linku, a prenos debate će biti i na FB stranici Nacionalne koalicije za decentralizaciju.



bottom of page