top of page

Eksluzivno: Ryanair počeo sa naplatom letova za decu do dve godine

Niskotarifna avio kompanija Ryanair, počela je sa naplatom jedisntvene tarife od 25 evra za decu do dve godine starosti, iako deca ovog uzrasta nemaju asignirano sedište. Ovakva odluka već je provocirala revolt medju putnicima



Kako eklsuzvino saznajemo, deca mlađa od dve godine neće vise moći da putuju besplatno na letovima Ryanair-a, kao sto je slučaj sa ostalim avio kompanijama širom sveta.

Avio kompanija uvela je od aprila naplatu od 25 evra po letu za decu do dve godine.


Kompanija Rianair nije izvestila javanost o svojoj novoj politici, ali se ovakav suplement pojavljuje kada traži informacije o cenama.

Iako iz avio kompanije za sada ćute o ovakvoj odlici, cene ove usluge već su dostupne na njihovom sajtu. Putnicima se čak preporučuje da kontaktiraju call centar kompanije pre putovanja, međutim, u delu "Uslovi leta" postoji tabela sa cenovnikom i taksama na kojoj je istakunta cena putovanja za decu ispod dve godine starosti.


Isečak sa sajta kompanije Ryanair na kojoj je istaknuta naknada za decu do dve godine

Uprkos tome, kompanija održava svoj komercijalni slogan: "Uvek bolje", kao rezultat posvećenosti Majkla Olearija da poboljša imidž brenda u odnosima sa klijentima.


"Čini se da očajnička zelja za profitom kompanije Ryanair nema granica", - izjavili su prestavnici udruženje potrošača Italije.

Ovakvom odlukom, Ryanair postala je jedina avio kompanije na svetu koja naplaćuje ovakvu uslugu. Inače, deca mlađa od dve godine nemaju pravo na sedište i moraju da putuju u krilu svojih roditelja, pa samim tim i ne plaćaju let.


U Evropi ovakve mere Ryanair-a vec je izazvala gnev putnika na društvenim mrežama, produbljujući štetu na imidžu ovog brenda, nakon uvodjenjen naplate ručnog prtljaga koji je izazvao besne reakcije putnika.



178 views0 comments
bottom of page