top of page

Bez objašnjenja za odbijanje avio linije Niš - Hurgada

Iako je prošlo već mesec dana od odbijanja egipatske avio kompanije FlyEgypt za letova iz Niša do popularnog egipatskog letovališta Hurgada, i dalje se ne znaju razlozi ovakve odluke. Na pitanje zašto je odbijen zahtev egipatske avio-kompanije da leti iz Niša za Hurgadu nije želala da govori nijedna nadležna istitucija.



Avion egipatske kompanije FlyEgypt čiji su letovi iz Niša odbijeni

Kako pišu Južne vesti, odgovori na novinarska pitanja nisu stigli ni iz Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, Ministarstva saobraćaja, niti od novopostavljenog direktora Aerodroma Srbije Mihajla Zdravkovića.


Prema podacima egipatske ambasade u Beogradu, broj srpskih turista koji je prošle godine posetilo Egipat porastao je za čak 144% u odnosu na prethodnu godinu.

Hurgada. Foto: egypt.travel

Ambasador Egipta prilikom posete Nišu Foto: ni.rs

Posećamo, potencijalnu avio-liniju iz Niša do popularnog egipatskog letovališta najavio je u martu ambasador ove zemlje u Srbiji, Amr Alguveilija, kada su je sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem ocenili kao veliku i neiskorišćenu šansu za povezivanje dva grada ne samo zbog turizma, već i privredne saradnje. Prema nekim navodima, Air Serbia odigrla je veliku svojim "savetodavno mišljenje". - na ovakvu odluku.




Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije blokirao je nekoliko egipatskih avio prevoznika da ovog leta pokrenu nove letove iz Srbije, o čemu smo ranije pisali.




Ako ste propustili..

Pročitajte još:



105 views0 comments
bottom of page