top of page

Nove zabrane direktorata za egipatske avio kompanije

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije blokirao je nekoliko egipatskih avio prevoznika da ovog leta pokrenu nove letove iz Srbije


Kako saznajemo, regulatorno telo nakon odbijanja avio kompanije FlyEgypt za uspostavljanje direktne avio linije iz Niša do Hurgade, odbilo je da izda dozvolu i avio kompaniji Air Cairo za povećanje broja letova sa pet polazaka na sedam od Hurgade do Beograda, te da uvede nove letove do letovališta Šarm el Šeik. Pored toga, odbijen je i zahtev kompaniji AlMasria Universal Airlines da svoje frekvencije iz Hurgade do glavnog grada Srbije sa dva nedljna polaska poveća na devet, dok kompanija preti da se potpuno povuče sa srpskog trzista. - prenosi poratal Exyuaviation.

Egipatska avio kompanija AlMasria Universal Airlines preti da se potpuno povuče sa srpskog tržišta.

Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Srbije nije dala formalno objašnjenje zašto je ove godine preduzela tako žestoku politiku prema egipatskim avio prevoznicima, iako su slične mere sprovedene i 2015. godine kada je Nesma Airlines blokiran na letovima između Hurgade i Beograda, dok Air Kairu je uskraćeno odobrenje da poveća frekvencije na istoj ruti.

Da li Air Serbia odlučuje o svemu?

Kako saznajemo, direkcija obično prosleđuje zahteve za letove avio kompanija iz određenih zemalja Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Smatra se da Ministarstvo onda šalje ove zahteve kompaniji Air Serbia da da svoje "savetodavno mišljenje". - što samim tim znači da itekako ima uticaj u ovakvim odlukama.

Inače Air Serbia, ovog leta povećaće svoje operacije na letovima za Hurgadu, a nakon četiri godine uvešće direktne letove do poznatog letovališta Šarm El Šeik.Iz ove kompanije će takođe nastaviti celogodišnje letove između Beograda i Kaira, povezujući dva grada sa redovnim vazdušnim prevozom po prvi put u četrnaest godina. Prema pisanju ovog portala, a prema podacima egipatske ambasade u Beogradu, broj srpskih turista koji je prošle godine posetilo Egipat porastao je za čak 144% u odnosu na prethodnu godinu.

181 views0 comments
bottom of page