top of page

POSLEDNJA VEST: Srušio se kargo avion koji je poleteo iz Niša za Aman

Prema prvim podacima avion je nakon poletanja iz Niša krenuo prema Jordanu preko grčke gde je došlo do požara na jednom od motora




Avion kompanije Meridian Air Cargo, srušio se 40 kilometara od grčkog grada Kavala, kod mesta Paleohori. Prema podacima sajta FlightRadar, avion je poleteo iz Niša, a pilot je nedugo po poletanju zahtevao prinudno sletanje zbog požara na jednom od motora.


Grčki mediji navode da su se u njemu nalazila tri člana posade.Prema rečima komandata Helenskog civilnog avio-saobraćaja Konstantinosa Licarakosa letelica je poletela iz Niša i krenula put Amana u Jordanu. Pilot je prijavio požar na motoru atinskoj kontroli letenja i želeo da izvrši prinudno sletanje na aerodrom u Kavali.




Do incidenta je došlo malo pre 23 sata, prenose grčki mediji. Vatrogasne ekipe i vozila hitne pomoći upućeni su na mesto pada, dok je u okolnim selima prekinuto snabdevanje električnom energijom.


Avion je vlasništvo privatne američke firme koji je registrovan u Ukrajini. Kako se saznaje, u pitanju je teretni avion Antonov An 12. Veruje se da osim tročlane posade u avionu nije bilo putnika.


Ova vest će biti ažurirana

bottom of page