top of page

Air Serbia dobila tender za letove iz Niša i Kraljeva

Kako se i očekivalo nacionalna avio kompanija Air Serbia jedina je ispunila uslove na tenderu koje je raspisalo Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za linije od javnog interesa iz Niša i Kraljeva




Kompanija Air Serbia bila je tako i jedini ponudjač na tenderu za letove od Niš do Beograda, Kelna, Frankfurta, Istanbula i Ljubljane i sezonskih letova do Tivta i Atine, kao i letova iz Kraljeva do Istanbula, odnosno sezonskih letova do Soluna i Tivta.




Nacionalni avio preoviznik dobiće ukupno 2,8 mlijiardi dinara za ugovor koji bi trebao da važi sve do 2023. godine, a prodaja karata za letove koje bi trebalo da krenu 4. januara 2022. godine već je počela.


„Raduje nas što proširujemo ponudu iz regiona Južne i Zapadne Srbije i Šumadije. Na taj način ćemo našim putnicima značajno olakšati planiranje putovanja, ali ćemo i doprineti jačanju komercijalnih i turističkih aktivnosti u tim delovima Srbije”, rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek, javlja Beta.


Dodao je da se prvi put uvode letovi između Beograda i Niša što će putnicima iz grada na jugu Srbije omogućiti da preko prestonice, kao čvorišta, stignu do drugih evropskih destinacija u mreži Air Serbije.


Istakao je da mu je drago što se povezuje Niš sa Kelnom, koji je nova i peta po redu destinacija ove kompanije u Nemačkoj.


„Uvođenjem redovnih letova iz Niša i Kraljeva do Istanbula, grad na Bosforu postaje jedina destinacija u mreži Er Srbije do koje će se letovi obavljati sa sva tri aerodroma u Srbiji, čime se značajno osnažuje povezanost sa Turskom”, navedeno je u saopštenju.




bottom of page