top of page

Air Cairo sledeće godine uvodi direktne avio linije Niš-Šarm el Šeik?

Nakon skoro dve godine od kada je egipatska avio kompanija FlyEgypt odbijena od strane Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije - još jedna avio kompanija najavila je mogućnost pokretanja letove do Niša, ovogo puta do poznatog letovalista Šarm el Šeik


Foto: GECAS

Egipatska niskotarifna avio kompanija Air Cairo, mogla da pokrene diretkne letove iz Niša jednom nedeljno i to prema Šarm el Šeiku. Kako prenose mediji, vlasti Egipta koji su nedavno i posetili Niš, spremni su da subvencionišu letove do Šarm el Šeika i da ih obavlja njihova avio-kompanija - izjavio je niški većnik Nenad Stanković. Podsetimo, ovo nije prvi put da egipatske avio kompanije pokušavaju da uvedu direktne linije sa aerodroma Konstantin Veliki.


Regulatorno telo odbilo je 2019. godine da izda dozvolu kompaniji FlyEgypt da uspostavi liniju od Niša do Hurgade, dok je avio kompaniji Air Cairo tada zabranjeno da poveća broja letova sa pet na sedam od Hurgade do Beograda, te da uvede nove letove do letovališta Šarm el Šeik.


Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Srbije nije tada dala formalno objašnjenje zašto je tada preduzela tako žestoku politiku prema egipatskim avio prevoznicima, iako su slične mere sprovedene i 2015. godine kada je Nesma Airlines blokiran na letovima između Hurgade i Beograda, dok Air Kairu je uskraćeno odobrenje da poveća frekvencije na istoj ruti.







bottom of page