top of page

Zbog loše popunjenosti Air Serbia ukida let od Niša do Budimpešte

Samo nekoliko meseci od kako je nacionalna avio-kompanija uvela let od Niša do Budimpešte koje subvencioniše Vlada Srbije, Air Serbia odlučula je da ukine ovaj let, zbog veoma slabog interesovanja.




U zvaničnom saopšetnju kompanije navodi se da avioni ove kompanije neće saobraćati na ovoj linije nakon 27. oktobra.


Odluka je posledica slabog interesovanja građana juga Srbije za putovanje u glavni grad Mađarske, ali i želje da pomenuta linija ne naruši dobre rezultate preostalih linija od javnog značaja iz Niša - kažu u srpskoj avio-kompaniji.

Kako je od početka operacije u Nišu prošlo samo tri meseca, i iako let za Budimpeštu nije ispunio planirana očekivanja, prosečan procenat popunjenosti kabine za svih 12 linija dostigao je skoro 70 procenata - poručuju iz Air Serbia.


Svim putnicima koji su kupili karte za letove između Niša i Budimpešte posle 27. oktobra 2019. godine, kako kažu u kompaniji, biće vraćen novac.


Nakon ukidanja leta do Budimpešte, građani avionima Air Serbia mogu da lete do Frankfurta (Han), Geteborga, Rima, Salcburga, Bolonje, Ljubljane, Tivta, Fridrishafena, Hanovera, Nirnberga i Karlsruea.

182 views0 comments
bottom of page