top of page

Wizz Air povlači avion iz Skoplja, dodaje treći avion u Beogradu – Niš za sada bez novih linija

Madjarska nisktoarifna avio kompanija Wizz Air povućiće jedan avion iz svoje baze u Skoplju, dok će u isto vreme postaviti još jedan, treći po redu avion u svojoj bazi u Beogradu odakle je ovih dana najavljeno čak 9 novih destinacija.


Foto: Ilustracija/flynaissus

Naime, počev od 1. jula Wizz Air će u Beogradu stacionirati avion Airbus A321, a u periodu od 16. do 19. jula biće pokrenuto devet novih linija i to za: Brisel (CRL), Barselona (BCN), Fridrihshafen (FDH), Keln (CGN), Oslo (TRF), Milano (MXP), Hamburg (HAM), Turku u Finskoj (TKU) i Lisabon (LIS).


Sa aerodroma "Konstaintin Veliki" u Nišu ova kompanija za sada nije najavila nove letove, iako su mnogi mediji pa i naš portal objavili da Wizz Air planira pokretanje letova između aerodroma London Gatvick i Niša tokom zimske sezone 2020/2021, koja počinje 25. oktobra, a prema izveštaju Airport Coordination Limited, kompanije koja se bavi koordinacijom slotova.


Idalje bez letova iz Niša do večitog favorita - Pariza

Čudi to da Wizz Air nije uzeo u obzir neke od destinacija koji su večiti favoriti iz Niša poput Pariza, Osla, Brisela ili Amsterdama, gde živi i radi veliki broj naših ljudi, umesto Londona gde gradjanima Srbije jošuvek treba viza, pa je pitanje kako će i dali ova linija opstati.


Podsetimo, procedura dobijanja britanske vize uopšte nije jednostavna, a cena šestomesecne vize iznosi oko 110€.

Nakon Niša, Air Serbia objavila "rat" i niskotarifnim avio-kompanijama u Beogradu


Nacionalna avio kompanija Air Serbia ubacila je ovih dana u svoju mrežu letove do Osla, iako se pre toga odustalo do ovih letova. Odluka da uvede let do glavnog grada Norveške dovodi u direktnu vezu sa najavljenom ekspanzijom Wizz Air-a i novonajvaljenoim letovima do Osla iz Beograda.


U saopštenju koje je naslovljeno kao „Jačanje povezanosti u severnoj i zapadnoj Evropi – Air Serbia počinje da leti do Osla 16. jula“, navodi se da će ova linija omogućiti još bolju povezanost celog našeg regiona sa Skandinavijom.

Treba napomenuti da je Wizz Air iz Beograda najavio i letove do Salcburga i Fridrichafena pa je ovakav obrt verovatno posledica sve većeg prisustva i konkurencije niskotarifnih avio kompanija na letovima na kojima je do sada Air Serbia držala monopol iz svoje baze u Nišu.221 views0 comments

Comentarios


bottom of page