top of page

NAJVNOVIJA VEST: Wizz Air na jesen pokreće letove Niš-London

Niksotarifna avio-kompanija Wizz Air planira pokretanje letova između aerodroma London Gatvick i Niša tokom zimske sezone 2020/2021, koja počinje 25. oktobra, pokazuje izveštaj Airport Coordination Limited, kompanije koja se bavi koordinacijom slotova



Foto: Wizz Air

Kompaniji Wizz Air je prema pisanju portala exyuaviation dodeljeno je dodatnih 196 slotova na aerodromu Getvik , kao dodatak na postojećih 56 koje već ima. Ovaj avio-prevoznik aplicirao je za ukupno 454 slotova.


Iako Vizz Air može da promeni svoju odluku o otvaranju novih ruta, Niš je naveden kao jedna od destinacija koja će koristiti nove dodeljene slotove. U Srbiji prevoznik trenutno održava letove između aerodroma London Luton i Beograda.


London je bio jedan od prvih međunarodnih letova koji su iz Niša pokrenuti nakon njegovog otvaranja

Podsetimo, za sada ne postoje letovi između aerodroma Konstantin Veliki i Velike Britanije. London je bio jedan od prvih međunarodnih letova koji su iz Niša pokrenuti nakon njegovog otvaranja za komercijalni saobraćaj, a Adria Airways je letove uvela 1988.


Godinu dana kasnije, JAT Jugoslovenska aviokompanija započela je letove do prestonice Ujedinjenog Kraljevstva. Po ponovnom otvaranju aerodroma 2004. godine, Thomsonfly je pokrenuo sezonske zimske letove od Londona do Niša 2006. godine za prevoz putnika na obližnja skijališta. Letovi su trajali dve godine.


Wizz Air trenutno opslužuje pet destinacija sa aerodroma Konstaintin Veliki u Nišu. Bila je prva avio-kompanija koja je započela s radom nakon što je ponovo otvorila komercijalni saobraćaj nakon izbijanja pandemije koronavirusa Covid-19 i obnovila sve letove.



Izvor: exyuaviation

431 views0 comments
bottom of page