top of page

U prvih pet meseci kroz aerodrome u regionu prošlo 9.6 miliona putnika - Niš na dvanaestom mestu

Komercijalni aerodromi u bivšoj Jugoslaviji su tokom prvih pet meseci ove godine opslužili su ukupno preko 9,66 miliona putnika


Foto: Aerodrom Niš

Prema podacima koje prenosi portal Ex-yu aviation najbolji performas ostvarili su aerodromi u Beogradu i Zagrebu, koji su se nasli na listi 70 i 100 najprometnijih aerodroma u Evropi.


Po prvi put ove godine, sarajevski aerodrom je imao više putnika od svojeg rivala u Ljubljani, dok je Rijeka imala manje putnika nego u maju prošle godine.


Niški aerodrom je u prvih pet meseci ove godine imao 164.584 putnika sto je rast od 37.9% u odnosu na isti period prosle godine.

Niš se tako tokom prvih pet meseci godine pozicionirao kao dvanaesti najprometniji aerodrom u bivšoj Jugoslaviji iza Tuzle i Banja Luke, ali ispred Tivta i Zadra.


Ukoliko se ovakav trend rasta nastavi, niški aerodrom bi ove godine mogao da ostvari impresivnu cifru od preko pola miliona putnika, što bi predstavljalo rekordnu godinu. Treba napomenuti da je dosadašnji najbolji rezultat ostvaren 2019. godine, kada je kroz aerodrom prošlo 422.255 putnika.

bottom of page