top of page

Trikovi i saveti: Ovo je jedna od grešaka koja dovodi do gubitka vašeg prtljaga na aerodromima

Iako stare nalepnice na vašem predatom prtljagu možda izgledaju kul i govore mnogo o vašim putovanjima, to može uzrokovati konfuziju na aerodromu pa samim tim dovesti do gubitka vašeg prtljaga




Verovatno ste primetili da svaki put kada letite i predate čekirani prtljag na aerodromu, radnici na šalteru na vašem koferu lepe nalepnicu sa jedinstvenim kodom, koji aparati za sortiranje prtljaga automatski šalju na određeni let. Ukoliko se namerno ili nenamerno desi da na svom prtljagu imate nalepnice sa nekog prethodnog putovanja, a ni vi ni aerodromski službenik to ne primeti - postoji realna mogućnost da će mašine pri sortiranju vašeg prtljaga poslati vaš kofer umesto u Niš na neku drugu destinaciju i to potpuno nenamerno. Ukoliko se to desi, ovo su neki od načina da povratite svoj prtljag.


Mnogi od nas stare nalepnice čuvaju na koferu kao uspomenu, ali upravo to može napraviti problem i dovesti do gubitka vašeg prtljaga na aerodromu.

Ako primetite da vam je prtljag izgubljen zbog ostavljanja oznake ili greške avio-kompanije, postoji nekoliko načina da ga pokušate pronaći. Prvo, obavestite svoju avio-kompaniju da vam je prtljag nestao odmah. To možete učiniti odlaskom na pomoćni šalter na terminalu ili direktno pozivanjem telefona vaše avio-kompanije.


Takođe, jasno obeležite svoj kofer ukoliko je to moguće oznakom za prtljag sa vašim ličnim podacima: imenom, brojem telefona ili email adresom, čime osiguravate da aerodromski radnici mogu da vas kontaktiraju čim pronađu vašu torbu. Takođe možete koristiti još jedan visokotehnološki trik: Airtags. Stavite jedan u svoju torbu i pratite je gde god da ide, držeći svoje lične stvari u digitalnoj povodnici u svako doba.


U svakom slučaju, preventiva je bolja opcija od lečenja. Stoga, pri izlasku sa aerodroma sledeći put odmah uklonite prethodno korištenu nalepnicu sa vašeg putovanja, kako biste se osigurali da vam gore pomenute stvari neće biti potrebne.

Srećan put!





bottom of page