top of page

Teške optužbe! Na niškom aerodromu prodaju se lažni negativni testovi na koronavirus?

Gradjani Severne Makedonije koji se vraćaju u svoju domovinu preko aerdoroma "Konstantin Veliki" u Nišu prijavili su makedonskim službama bezbednosti da imaju mogućnost da na aerodromu u Nišu kupe falsifikovani negativni PCR test za 50 evra, javlja makedonski portal MKD.


Foto:Južne vesti

Portal MKD takodje prenosi da su prevoznici koji ulaze u Severnu Makedoniju na graničnom prelazu Tabanovce makedonskim vlastima prijavili i da se za 65 evra takav test lako može kupiti i na vranjskim benzinskim stanicama.


Prema protokolu, svaki severnomakedonski državljanin u trenutku ulaska u zemlju mora da pokaže negativan test ne stariji od 72 sata, ukoliko ne poseduje test, svako ko ulazi u ovu zemlju u ovavezi je da ima dvonedeljni karantin.

Već postoji predlog Vade ove zemlje da dozvoli testiranje i uzimanje brisa, na samim graničnim prelazima, a da rezultate nakon toga bude elektronskim putem poslati svima koji ulaze u zemlju.

Iskreno se nadamo da će nadležni organi detaljno ispitati ovakve tvrdnje i ukoliko se ispostavi kao tačno, strogo kazniti počinioce ovog krivičnog dela ugrožavanje zdravlja, zbog kojeg krivičnim zakonom Republike Srbije preti kazna od jedne do osam godine zatvora.




279 views0 comments
bottom of page