top of page

Ovo je pravi razlog zbog kojeg vas kabinsko osoblje uvek pozdravlja sa rukama iza leđa

Jeste li se ikada zapitali zašto jedna od stjuardesa na svakom letu drži ruke iza leđa? Možda neki od vas nikada to nisu to ni doveli u pitanje i misle da je ovakav stav kabinskog osoblja strogi kodeks ponašanja ili samo pristojan gest? Grešite, one zapravo kriju nešto u rukama. 



Foto: Kabinsko osoblje, Wizz Air

Otrkivamo vam pametan razlog iza njihovog uspravnog držanja. Naime, kada se putnici ukrcavaju u avion, članovi kabinske posade moraju da prebroje sve putnike koji ulaze u avion koristeći takozvani “brojilicu”. Brojilica je mala sprava koju stjuardese drže iza ledja i pritiskaju svaki put kada neko udje u avion, dok vam se diskretno smeškaju i žele vam dobrodošlicu na let.


Brojilica, jednostavan trik koji mnogo znači

To rade da bi bile sigurne da se broj putnika u avionu poklapa sa brojem u dokumentaciji aviona. Takođe, na taj način proveravaju da težina u avionu ne bude veća od dozvoljene.

Iz tog razloga su im ruke uglavnom iza leđa, kako ne bi privukle mnogo pažnje na ovaj postupak. Nekada to rade nakon što svi sednu, a ponekad i dva puta - tokom ukrcavanja i nakon što svi sednu. 

Sledećeg puta obratite pažnju na stjuardesine ruke, možda ugledate spravicu za brojanje.  





299 views0 comments
bottom of page