top of page

Na niškom aerodromu u maju 87% manje putnika - jun obećava porast

Aerodrom "Konstantin Veliki" opslužio je u maju 12.377 putnika, što je za oko 87% manje nego u istom mesecu prošle godine


Foto: Aerodrom Niš

Prema zvaničnoj statistici u maju, niški aerodrom "Konstantin Veliki" bio je odredište za 12.377 putnika, što predstavlja pad od 87% u odnosu na maj 2020. godine kada je kroz nišku vazdušnu luku prošlo 95.476 putnika.


Veliki broj letova sa niškog aerodroma ponovo je uspostavljen krajem maja, odnosno juna, pa se tokom narednih meseci očekuje značajno povećanje broja putnika


Broj avio operacija na niškom aerodromu u maju iznosio je 179, dok je ovaj broj u maju prošle godine iznosio 494, pokazuje statistika.

Kargo u blagom porastu


Kargo saobraćaj na aerodromu "Konstantin Veliki" zabeležio je tokom maja manji rast od 3,47% i izanosio je 107.711kg , dok je broj avio operacije u kargo saobraćaju povećan za 80%.


_____________________


Podesetimo, avio kompanije Wizz Air i Ryanair obnovile su avio saobraćaj do Malmea, Memingena, Bazela, Dortumnda i Malte, dok će letovi kompanije Wizz za Beč biti obnovljeni 18.juna. Kompanija Ryanair ce s druge strane svoje ostale letove za Bergamo, Beč i Krf započeti tokom jula. Za sada nema indicija kada bi nacionalni avio prevoznik Air Serbia mogla da ponovo pokrene letove za preostalih 9 destinacija, pa za sada iz Nisa saobraca samo do Hahna, kao i na sezonskim letovima do Tivata, odnosno čarter letovima do Antalije. Za kraj švajcarska nacionalna avio kompanija Swiss najavila je povratak na liniji za Cirih od narednog meseca.



Pročitajte još:






bottom of page