top of page

Na aerodromu "Konstantin Veliki" u oktobru udvostručen broj putnika

Aerodrom "Konstantin Veliki" opslužio je u avgustu 37.868 putnika, što je što je 107% više putnika nego istog meseca prošle godine kada je kroz aerodrom prošlo 18.277 putnika, pokazuje zvanična statistika.Foto: Aerodrom Niš


Prema zvaničnim podacima u oktobru u je je kroz niški aerodrom "Konstantin Veliki" prošlo 37.868 putnika, što predstavlja rast od 107% u odnosu na okjtobar prošle godine kada je kroz aerodrom prošlo 18.277 putnika.


Na aerodromu je za deset meseci opsluženo ukupno 325.640 putnika, što je u odnosu na isti period prošle godine više za 178 odsto, tada je bilo evidentirano 116.730 putnika.

Broj avio operacija na aerodromu povećan je za 52% u odnosu na oktobar prethodne godine, dok je kargo saobraćaj kao i ranije u konstantnom padu te ga prethodnog meseca nije bi bilo.


Podsećamo, sa aerodrmoma ,,Konstantin Veliki“ u Nišu trenutno možete leteti ka 15 destinacija, dok će polovinom decembra do polovine januara naredne godine biti uvedena i dodatna linija za Cirih koju će obavljati nacionalna avio-kompanija Air Serbia, dok su sezonski letovi do Atine, Krfa i Tivta ukinuti.

Comentários


bottom of page