top of page

Mesec dana od početka radova na novoj terminalnoj zgradi niškog aerodroma

Na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu pre nešto više od mesec dana počela je izgradnja nove terminalne zgrade, dok je u aprilu premašio broj putnika pre pandemije.


Foto: Aerodroma Niš Konstantin Veliki

Nova zgrada termianlne zgrade niškog aerodroma, prostiraće se na preko 7.160 kvadratnih metara, a biće smeštena obe strane postojećeg terminala i činiće jedinstvenu funkcionalnu celinu, dok će postojeci objekat, koji se prostire na 2.100 kvadratnih metara biti rekonstuisan.


Foto: Aerodroma Niš Konstantin Veliki


Nova zgrada imaće deset pultova za prijavu putnika odnsono check-in šaltera, punktove za samoprijavu (self check-in), osam kabina za pasošku kontrolu, četiri putničke kapije odnosno gate-a i jednu VIP kapiju. Pored toga, imaće jedan vazdušni most i postrojenje za sortiranje prtljaga. Biće dodati i novi lokali za hranu i piće, kao i duti free prodavnice - navodi sajt exyuaviation.


Budući izgled terminala, Foto: Aerodroma Niš Konstantin Veliki


Projekat, je planiran za završetak do 2024. godine, povećaće godišnji kapacitet aerodroma na 1,5 miliona putnika i omogućiće mu da istovremeno opsluži šest aviona. Radovi su procenjeni na 11 miliona evra. Pored toga, u novembru je predviđen početak radova na izgradnji novog kontrolnog tornja.


Projekat kontrolnog tornja procenjen je na 4 miliona evra, dok će cena prateće opreme premašiti 10 miliona evra.

bottom of page