top of page

Malta Air - nova niskotarifna avio kompanija u vlasništvu Rynaira

Irska niskotarifna avio kompanija Ryanair uskoro će pokrenuti svoju novu avio kompaniju sa sedištem na Malti. Prema nezvaničnim podacima, avio kompanija nosiće ime Malta Air. Kompanija Rynair na Malti trenutno ima 6 aviona odakle obavlja saobraćaj na više od 61 destinacije.

Foto: Aerodrom Malta

Ugovora izmedju kompanije Ryanair i Ministarstvo turizma Malte biće potpisan narednih nekoliko dana, piše Times of Malta. Malteška vlada je naznačila da je njen strateški cilj da "usidri" Ryanair na ostrvu. Podesetimo, Ryanair trenutno na Malti ima bazu od šest aviona, sa kojim obavlja saobraćaj na više od 61 destinacije. Ovi avioni će biti prebačeni u novu avio kompaniju koja će dobiti i novu kolor šemu.


Malta Air biće durga registorvana kompanija na Malti, odmah nakon kompanije Air Malta (nacionalnog avio prevoznika koja je u vlasništvu malteške vlade).


Da li bi Niš mogao da bude jedna od novih destinacija novoosnovane avio-komapnija sa Malte odstaje da se vidi u narednom periodu.

Nova avio kompanija njihovim navodima trebalo bi prema da posluje poput austrijske Laude, deleći praktično sve karakteristike Ryanaira. Imaće oko 300 članova posade, a eventualna ekspanzija mogla bi da otgvori dodatnih 300 radnih mesta u narednim godinama, kada kompanija na ostrvu bazira dodatnih 6 aviona.


Odluka o otvaranju filijale sa sedištem na Malti spada u novu strategiju razvoja kompanije Ryanair. Podsetimo, ova kompanije nedavno je najavila pokretanje brenda Buzz u Poljskoj, gde trenutno čeka sertifikat poljskih vazduhoplovnih vlasti, dok je ove godine kupila i austrijski Laudamotion. Izvori navode da su razgovori izmedju Malte i Rynaiar počeli oktobra prošle godine.122 views0 comments

Commentaires


bottom of page