top of page

Ryanair oživljava brend Buzz

Buzz je britanska niskotarifna avio kompanija koju je 1999. osnovao KLM-UK, a 2004. godine kupio Ryanair. Sada će Buzz biti novo ime za brend Ryanair Sun, poljske aviokompanije koja pripada ovoj grupaciji.


Buduči izgled aviona kompanije Buzz

Buzz je nastao 1999. god. kada je holandska avio kompanija KLM osnovala niskobužetnu avio kompaniju regionalnog KLM UK-a, a počela je sa radom 4. januara 2000. god. avionima tipa BAe 146. Nedugo zatim u flotu su stigli i avioni tipa Boeing 737-300. Cilj ove kompanije bio je da se suprotstavi niskobudžetnim avio-kompanijama na trštištu Velike Britanije, uključujući Ryanair.


Boeing 737-300 kompanije Buzz u staroj kolor šemi

Nemoćna da se nosi sa ovim gigantom, 10. aprila 2003. KLM prodje Buzz, kompaniji Ryanair po ceni od oko 20 miliona funti, koja se odlukom ove kompanije zatvara samo godinu dana nakon toga, 31 oktobra. 2004 god. čime je Buzz prestao da postoji.


Medjutim, Ryanair će na jesen ove godine, ponovo aktivirati svoj brend Buzz, i to u Poljskoj koja će zameniti dosadašnji Ryanair Sun, koja je nalazi u vlasništvu ove kompanije, koja je sa radom počela 2018. god. Kompnaija je prema navodima otpustila svo osoblje u ovoj zemlji i ponudio im poslove u novoj avio-kompaniji preko agencije za zapošljavanje.


Novi Buzz će u svojoj floti imati 25 aviona Boeing 737-800, koji će biti stacionirani na sedam poljskih aerdoroma. Svi avioni biće ofarbani novim motivima sa novim brednom, koja uključuje pčelu na repu aviona, koja podseća na onu koju koristi Busi Bee iz Norveške, aviokompanija od koje je nastala niskotarifne kompanije Norwegian.


Buzz će u svojoj floti imati 25 aviona tipa Boeing 737-800, koji će biti stacionirani na sedam poljskih aerdoroma.

Pre lansiranja novog brenda, avio kompanije pokrenuće novi Buzz web sajt na kome će putnici moći da rezervišu letove kako ove poljske avio kompanije, tako i letove kompanija koje pripadaju grupaciji Ryanair.


Da li ćemo u medjuvremenu i na niškom aerodromu imati prilike da vidimo Buzz ostaje da se vidi u narednom periodu.

138 views0 comments
bottom of page