top of page

Ko brine o zvaničnom sajtu niškog aerodroma i zašto niko?

Ukoliko se oslonite na informacije koje se nalaze na zvaničnoj stranici niškog aerodroma, ovih dana iz Niša ćete bez problema moći da diretknim letom otputujete za Cirih i to nekoliko puta nedeljno, Budimpeštu ali i Stokholm - jedini problem je samo što su ovi letovi odavno ukinuti. Iako smo navikli na to da u našoj zemlji već decenijama ništa ne funkcioniše kako treba, ovakvi podaci svakodnevno frustriraju na hiljade putnika koji potraže informacije o letovima na zvaničnoj stranici aerodroma



Foto: Aerodrom Niš

Prošlo je gotovo pet meseci od kada je kompanija Swiss prestala da leti iz Niša za Cirih, a na zvaničnom web sajtu u samom zaglavlju u krupnom planu, ovi letovi i dalje se najavljuju kao aktuelni. Isti je slučaj i sa letovima iz Niša do Budimpešte kompanije Air Serbia, ali i letovima za Stokholm koji su od strane komanije Ryanair ukinuti u martu.



Nažalost ovo nisu jedini nedostaci zbog kojih nam čitaoci redovno pišu tražeći dodatna objašnjenja o letovima, destinacijama ali i osnovim pravilima za putovanje.

Na sajtu se pored informacija koje smo pomenuli, mogu se pronaći i letovi do mesta Bologne. Bologne je inače francusko selo koje ima nešto manje od 2000 stanovnika i naravno nema aerodrom, pa je predpostavljamo prilikom promocije ovih letova došlo do greške u pisanju jer se italijasnki grad Bolonja na italijanskom, ali i engleskom jeziku piše Bologna.



Zvanični sajt niškog aerodroma I Printscreen

Interesanto je da se od skora na interentu može pronaći još jedna stranica niškog aerodroma koja funkcioniše paralelno sa zvaničnom stranicom, i to u okviru sajta preduzeća “Aerodromi Srbije“, za koju veoma mali broj ljudi opšte zna, pa smo tako umesto jedne nefunkcionalne stranice dobili dve, verujemo uredno plaćene iz budžeta Republike Srbije.




Sajtovi niškog aerodroma od 2003. do danas



I za kraj, ma koliko osvrtanje na ove nedostatke na prvi pogled zvučale “zlonamerno“, dužnost nam je da na njih skrenemo pažnju i zahtevamo da se podaci redovnije ažuriraju, jer se ne radi o volonterskom radu, već ljudima koji za svoj rad redovno dobijaju platu iz budžeta koji plaćaju svi gradjani Republike Srbije, pa su ovakvi amaterski propusti gotovo nedopustivi.



382 views0 comments
bottom of page