top of page

Gde i pod kojim uslovima možete putovati iz Niša tokom pandemije

Budući da je trenutna epidemiološka situacija u Srbiju prilično nestabilna, mnoge zemlje primorene su da svrstaju našu zemlju u takozvanu crvenu zonu, što donosi dodatne poteškoće prilikom putovanja


Foto: Aerodrom Niš

Svi putnici koji putuju sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” na bilo kojoj od ponudjenih destinacija moraju se strogo pridržavati strogih pravila za ulazak u mnogim zemljama zbog trenutno izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije u Srbiji. U ovom tekstu pokušaćemo da Vam damo smernice kako, gde i pod kojim uslovima možete putovati u toku pandemije virusa Covid-19.


Naime, državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo preporučujemo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati, s obzirom da je veliki broj zemalja uveo ograničenja u pogledu ulaska i boravka stranih državljana zbog pandemije korona virusa, kao i da se ti uslovi često menjaju na dnevnoj bazi.


Ministarstvo spoljnih poslova ažurira informacije o uslovima putovanja na dnevnom nivou, a više informacija možete pronaći ovde

Medjutim, i pored redovnog ažuriranja liste, u međuvremenu može doći do promena, te stoga savetujemo da za informacije o uslovima putovanja u određenu zemlju kontaktirate diplomatsko-konzularno predstavništvo te zemlje (listu stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava možete naći ovde).


Takođe, možete da kontaktirate diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Srbije u zemlji u koju putujete kako biste dobili raspoložive informacije o uslovima ulaska u datu zemlju (listu diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije u inostranstvu možete naći ovde).


Avio kompanije imaju dodatne uslove


Skrećemo pažnju da i pored navedenih informacija na sajtu, postoji mogućnost da avio kompanije imaju dodatne mere u pogledu zaštite od virusa COVID-19, te sugerišemo da kontaktirate odabranog avio prevoznika i detaljno se informišete o uslovima ukrcavanja na let.



Želimo Vam srećan put!



bottom of page