top of page

Air Serbia uvela četvrti tip aviona u svoju flotu- Embraer 190

Nacionalna avio kompanija Air Serbia trenutno se suočava sa nedostatkom aviona za svoju proširenu mrežu letova dodala je u saobraćaj novi tip aviona - brazilski Embraer 190 kapaciteta sto sedišta


Foto: Embraer

Air Serbia je avion registarskih oznaka SX-PTM iznajmila od grčke avio-kompanije Marathon Airlines u kratkoročnom najmu (Wet Lease) sa posadom. Kako nezvanično saznajemo, srpski nacionalni avio prevoznik planira da iznajmi još dva aviona tipa Embraer E-195, koji će doći obojeni u standardnim bojama Air Serbije, što bi moglo da ukazuje da se radi o dugoročnom najmu ovog tipa aviona. Prema jošuvek nezvaničnim informacijama, jedan avion trebao bi da pristigne u flotu kompanije u julu, dok se drugi očekuje u avgustu.


Dolazak avion u Beograd I Foto: Air Serbia

Embraer 190 je brazilski putnički avion srednje veličine koji je poznat po svojoj efikasnosti i udobnosti. Sa kapacitetom od oko 100 putnika, ovaj avion će biti idealan za nacionalnu avio kompaniju koja želi poboljšati povezanost unutar regiona i pružiti putnicima još veći izbor letova.


Ovaj tip avion u Evropi kojirste još i Air Montenegro, KLM, Air Europa, British Airways, Lufthansa izmedju ostalih.



Kojim avionima trenutno raspolaže Air Serbia?



Avio kompanija Air Serbia u svojoj floti trenutno poseduje avione tipa Airbus A319, A320 i A330, te manje turboelisne avione tipa ATR 72-600. Dodavanje aviona tipa Embraer 190 donosi dodatne mogućnosti za putnike i poboljšanje trenutno veoma nezavidnog položaja kompanije koja se suočava sa nedostatkom vazduhoplova. Planira se da će novi avion biti korišćen za letove unutar regiona i ka odabranim destinacijama u Evropi.





Podsetimo, nacionalna aviokompanija Air Serbia prisiljena je poslednjih nekoliko dana da redukuje i otkaže veliki broj letova sa baznog aerodroma u Beogradu, a putnici su suočeni s kašnjenjima i iznenadnim otkazivanjima letova, stvarajući nezadovoljstvo i neugodnosti za mnoge putnike



bottom of page