top of page

Air Serbia ponovo iznajmila avion sa posadom od kompanije Etihad Airways

Updated: May 22, 2019

Avio kompanija Air Serbia, potvrdila je da je u svojoj floti dodala još jedan avion Airbus A320, nakon što je potpisala ugovor o njegovom najmu sa avio kompanijom Etihad Airways. Ovo je drugi avion ovog tipa koji je kompanija nabavila, a za cilj ima da pomogne rastućoj mreži od 21 destinacije, koje pokreće ovog leta, i to 9 iz Beograda i 12 iz Niša.


Foto: Etihad

Kako se navodi, avion Airbus A320, kapaciteta 136 sedišta, predstavlja nadogradju proizvoda koja ova kompanija pruža, imajuci u vidu da avioni Air Serbije ovog tipa imaju 174 mesta. Putnici u biznis klasi uživaće u konfiguraciji 2x2 sedišta, dok će putnici u ekonomskoj klasi imati šira i udobnija sedišta sa indivualnim LCD ekranima.


Unutrašnjost kabine aviona Airbus A320

Cena najma ovog aviona nije objavljena, a prema pisanju Insajdera, protekli ugovori o najmu aviona nacionalnog avio prevoznika koštala su oko 1,3 miliona evra mesečno, bez obzira na ostvaren broj sati letenja, što je jedna od najskupljih opcija lizinga.

Inače, nacionalnom avio prevozniku avion je iznajmljen sa posadom, a prema navodima on bi trebalo služi kao pojačanje za dodatne letove iz Beograda do Londona.
U medjuvremenu, avio kompanija Air Serbia objavila je red letenja i cenovnik za 12 novih letova iz Niša, dok cene letova nisu niske kao što se to u početku činilo

Foto: Etihad Airways A320

Avion registracije A6-EIC star je oko petnaest godina,a pre kompanije Etihad, avion je koristila avio kompanija Martinair. Pored A320 kompanije "Etihad", Air Serbia će od narednog meseca u svojoj floti uvrstiti i avion estonske aviokompanije Nordica, tipa Bombardier CRJ900, te dodati flotu deveti aviona tipa Airbus A319, o kojem smo ranije pisali, a koji će naj verovatnije biti baziran na aerodromu u Nišu.
Foto: Air Serbia

Air Serbia očekuje izuzetno naporna letnje sezone, zbog čega je kompanija angažovala više od 100 novih članova kabinske posade, kao i 21 junior co-pilota za ATR i Airbus avione. Istovremeno, nacionalna aviokompanija je organizovala i obuku pilota. Pored toga, pokrenut je proces imenovanja novog seniorskog kabinskog osoblja, a njihov izbor biće završen do sredine juna.


425 views0 comments

댓글


bottom of page