top of page

Air Serbia ovog meseca poleće iz Niša

Nacionalana avio kompanija Air Serbia će sredinom jula sa aerodroma „Konstantin Veliki“ pokrenuti dvanaest novih linija ka evropskim zemljama, a posle dužeg vremena sa niškog aerodroma leteće domaća avio-kompanija.


Foto: Aerodrom Niš

Karte za ove letove već se nalaze u prodaji (www.airserbia.com), a nacionalni avio prevoznik će za pokretanje ovih linija sa dva polazaka nedeljno tokom cele godine, dobiti subvencije u iznosu od 15 miliona evra do 2023.godine.


Niški aerodrom je za prvih šest meseci ove godine opslužio 165.656 putnika, sto je pad od ukupno 4,85% u odnosu na isti period prošle godine, te će novi letovi pomoći da se broj putnika u narednom periodu poveća.


Sa niškog aerdoroma poručuju da je sve spremno za povećan obim posla, a da su sve linije izabrane na osnovu potreba dijaspore i interesovanja turista, ali i na osnovu potreba potencijalnih investitora i poslovnih partnera. Zato najviše polazaka ima za Nemačku.

PR menadžer aerodroma Niš, Ivanka Stanisavljević izjavila je da je čitav tim sa velikim ushićenjem spreman za doček prvog aviona kompanije Air Serbia koji će sleteti 15. jula.

Uz to, sa aerodroma pozivaju iz niškog aerodroma apeluju na turističke agencije da iskoriste blizinu aerodroma i organizuju čarter letove bar tokom letnje sezone, jer trenutno nema letova ni do jedne od mediteranskih zemalja.



151 views0 comments
bottom of page