top of page

Rast broja putnika u junu na niškom aerodromu svega 2,7%

Niški aerodrom opslužio je u junu mesecu 29.832 putnika, što je veoma blagi porast od samo 2,7% u odnosu na isti mesec prošle godine. U prvih šest meseci ove godine kroz aerodrom je prošlo ukupno 165.656 putnika, što je i dalje pad od 4,85% putnika nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu Javnog preduzeća "Aerodrom Niš".


Foto: Aerodrom Niš

Prema zvaničnoj statistici u prvoj polovini prošle godine aerodrom "Konstantin Veliki" bio je odredište za 174.116 putnika.


Podaci JP "Aerodrom Niš" govore da je za prvih šest meseci ove godine u Niš doletelo 676 aviona, dok ih je u isto vreme prošle godine bilo 683, što je smanjenje za 1,02%.


4%

Najveći rast zabeležen je u kargo saobraćaju, gde je prevezeno 356 tona robe, dok je prema podacima sa sajta niškog aeroroma istog meseca prošle godine prevezeno samo 14 tona.


U prvih pet meseci ove godine kroz aerodrom je prošlo ukupno 165.658 putnika što i dalje predstvalja pad od 4,85% u odnosu na isti period prošle godine.

U julu mesecu očekuje se povećanje broja avio operacija i putnika, nakon što nacionalna avio kompanija Air Serbia uvede 12 linija od javnog značaja sa niškog aerdoroma i to do Nirnberga, Frankfurta, Rima, Hanovera, Ljubljane, Salcburga, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Fridrishafena, Karlsruea i Tivata.179 views0 comments

コメント


bottom of page