top of page

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu dobio dva nova vatrogasna vozila

Dodavanje u floti dva vozila marke Rosenbauer Panther znatno je povećana bezbednost na aerodromu s obzirom da se radi o najmodernijim vozilima koji pružaju visok nivo efikasnosti u gašenju požara i hitnim intervencijama.


Foto: Aeredrom Niš

Aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu dobio je dva potpuno nova vatrogasna vozila. Ovo je prvi put nakon davne 1989. godine da je aerodrom dobio dva potpuno nova vatrogasna vozila, koja se mogu pohvaliti da ispunjavaju sve svetske standarde, a vrednost ove investicije je oko milion i po evra.


Prema rečima predstavnika aerodroma, nabavku vozila omogućilo Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje je prepoznalo važnost unapređenja vatrogasnih kapaciteta na ovom aerodromu.



Novopristigli vatrogasni kamioni marke Rosenbauer Panther opremljeni su najmodernijom tehnologijom i pružaju visok nivo efikasnosti u gašenju požara i hitnim intervencijama. Sa ovom nabavkom, završen je ciklus obnavljanja celokupne opreme na Aerodromu Konstantin Veliki, čime se osigurava brza i efikasna reakcija u svim potencijalnim situacijama.





Prema rečima, predsednik Skupštine aerodroma Srbije i pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Ivana Divac, nova zgrada terminala na niškom aerodromu “Konstantin Veliki” biće završena do kraja septembra.





bottom of page