top of page

Šok! Velikom broju putnika iz Niša nije omogućeno da se ukrcaju na let za Maltu

Kako saznajemo putnici koji su pre nekoliko dana pokušali da otputuju iz Niša za Maltu, letom kompanije Ryanair, a koji su pritom imali svu potrebnu dokumentaciju, nije omogućeno da se ukrcaju na let i nastave svoje putovanje u ovu mediteransku zemlju.


Foto: Aerodrom Niš

Tek nekoliko putnika pre nekoliko dana odletelo je za Maltu, jer velikoj većini putnika ukrcavanje na liniji Niš-Malta nije dozvoljeno. Kako saznajemo problem je nastao jer avio kompanija nije blagovremeno obaveštena o uslovima putovanja naših državljana, ali i odluke malteških vlasti da Srbiju i dalje svrsta u zemlje na crvenoj listi.


Iako gradjanima Srbije za sada nije potpuno omogućeno putovanje na ovoj destinaciji, svi putnici koji poseduju sertifikat o vakcinaciji koji je izadat na Malti navodno mogu da putuju u ovu zemlju.


Podsetimo, malteške vlasti ne prizaju sertifikat o vakcinaciji izdat u Srbiji, a ni negativni PCR test nije garant da ćete se ukcrati na let.

Kako sanzajemo ukrcavnje na direktnom letu za Maltu nije bilo dozvoljeno ni onim putnicima koji su imali validnu radnu i boravišnu dozvolu kao i sertifikat o vakcinaciji koje su izdale malteške vlasti, pa su putnici ostali zatečeni ovakvom odlukom i zatražili dodatna objašnjenja kako od avio-kompanije tako i nadležnih na niškom aerodromu Konstantin Veliki.


Iz preduzeća Aerodromi Srbije obavestili su putnike putem društvenih mreža da su svi putnici dužni da se blagovremeno upoznaju sa propisima i adekvatno infomrišu pre puta u odrenju zemlju i koje mere tamo važe. Sa aerodroma takodje navode da se granice postepeno otvaraju i da su u pitanju procedure koje su nekada spore.






bottom of page