top of page

Ryanair uvodi novi sistem kako bi puntici konačno dobili povraćaj novca za otkazane letove

Ovakva odluka je usledila nakon tvrdnji da agenti za onlajn rezervaciju ne prosleđuju podatke o platnim karticama putnika, već prisvajaju ili odugovlače sa povratkom refundiranog novca


Foto: Arhiva

Niskotarifna avio-kompanija Ryanair uspostavila je novi sistem povraćaja novca koji omogućava kupcima povraćaj sredstava nakon rezervacije kod onlajn turističkih agencija. Ryanair je optužio mrežne putničke agente da nisu prosledili povraćaj novca putnicima tokom krize sa koronavirusom.

Uspostavljen je novi postupak verifikacije klijenata kako bi se onima koji su koristili onlajn turističke agencije povraćaj sredstava vratio direktno od kompanije Ryanair.

”Mnogi kupci koji nisu rezervisali direktno aviokompaniju i umesto toga koristili onlajn turističku agenciju, možda nisu dobili informacije o pravima na povraćaj novca od aviokompanije“ - tvrde iz kompanije Ryanair.


Podsetimo, kompanija Ryanair je u medjuvremenu sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu obustavila sve operacije do marta sledeće godine, dok je letove ka slovačkoj predstonici Bratislavi potpuno obustavila.


163 views0 comments
bottom of page