top of page

Zanimljivosti: Top 10 najboljih web sajtova aerodroma u Evropi

U Evropi postoji preko 300 aerodroma i skoro svaki od njiih ima svoj web sajt. Ovog puta napravili smo listu 10 najboljih i najfunkcionalnijih web sajtova na starom kontinentu. Svoje rezultate zasnovali smo na faktorima koji su najvažniji za putnika - od funkcionalnosti, ponude do najboljeg vizuelnog rešenja


Foto: Nikada pušen u rad web sajt niškog aerodroma donacija našeg dizajerskog tima

Prilikom stvaranja liste 10 najboljih i najfukcionalinijih web sajtova aerodroma u Evropi nismo se obazirali na veličinu aerodroma, broju putnika, zemlju u kojoj se aerodrom nalazi, već smo ocenjivali iskustvo koji je svaki od navedenih web sajtova ostavio na nas kao puitnike.
Ovo je lista Top 10 najboljih web sajtova aerodroma u Evropi:10. Aerodrom Bern, Švajcarska


Regionalni aerodrom Bern-Belp je aerodrom koji služi Bern, glavni grad Švajcarske. Aerodrom se nalazi unutar gradskih granica Belpa ima svega 183.319 putnika godišnje.


9. Aerodrom Bratislava, Slovačka


Aerodrom Bratislava opslužuje slovačku prestonicu, Bratislavu, i ujedno je najprometniji aerodrom u Slovačkoj sa oko 2.3 miliona putnika godišnje.


8. Aerodrom Šeremetjevo, Rusija


Međunarodni aerodrom - Aleksandar Puškin Moskva-Šeremetjevo je međunarodni aerodrom u Moskovskoj oblasti, pored grada Himki, i najprometnija vazdušna luka grada Moskve. Ima blizu 50 miliona putnika godišnje.
7. Aerodrom Glazgov, Škotska


Aerodrom Glasgov je međunarodni je aerodrom u Škotskoj. Aerodrom ima blizu 10 miliona putnika, što ga čini drugim najprometnijim u Škotskoj, posle aerodroma u Edinburgu, i osmim je najprometnijim aerodromom u Britaniji.

6. Aerodrom Zagreb, Hrvatska


Aerodrom Zagreb je aerodrom glavnog grada Hrvatske. Pored impozatnog terminala, ovaj aerodrom je najprometniji aerodrom u Hrvatskoj sa više 3.5 miliona putnika godišnje.5. Aerodrom Alborg, Danska


Medjunarodni aerodrom Alborg je aerodrom u Danskoj, sa nešto vise 1.4 miliona putnika, treći je po velišini aerodrom u Kraljevini Danskoj.


4. Aerodrom Varšava, Poljska


Aerodrom Frederik Šopen Varšava je medjunarodni aerodrom poljske prestonice Varšave, smešten 10 km južno od središta grada. To je najvažnija i najprometnija vazdušna luka Poljske sa blizu 19 miliona putnika godišnje.
3. Aerodrom Klagenfurt, Austraija


Aerodrom Klagenfurt je medjunarodni aerodrom u šestom po velični gradu Austraije. Aerodrom ima oko 228,372 putnika godišnje.


2. Aerodrom Malta, Malta


Medjunarodni aerodrom Malta je jedini javni aerodrom na Malti. Shodno ostrvskom karakteru Malte, aerodrom imao veliki promet putnika u odnosu na broj stanovnika - 2018. godine tu je prevezeno preko 6 miliona putnika.

1. Aerodrom Luksemburg, Luksemburg


Medjunarodni aerodrom Luksembug jedini je medjunarodni aerodrom u istoimenoj državi. Aerodrom ima blizu 4 miliona putnika godišnje
__________________________


Iako je naš dizajnerski tim pre više od godinu dana

donirao vizuelno rešenja novog izgleda web sajta niškog aerodorma koji je prihaćen od strane zvaničnika, njegovo programiranje nažalost nikada nije dovršeno, pa samim tim ovaj web sajt nikadan nije pušten u rad.

172 views0 comments

Comentários


bottom of page