top of page

Wizz Air za deset godina prevezao 5 miliona putnika u Srbiji

Madjarska niskotarfina avio-kompanija Wizz Air objavila je danas da je tokom deset godina rada prevezla pet miliona putnika u Srbiji


Foto: Aerodrom Niš

Prvi let, najvećeg niskotarifnog avio-prevoznika u centralnoj i istočnoj Evropi, iz Srbije je obavljen 2010. godine, rečeno je na konferenciji za novinare, uz podsećanje da je Beograd bio jedan od prvih aerodroma u mreži Wizz Air-a u regionu jugoistočne Evrope sa letovima za Dortmund i London.


Danas Wizz Air leti na 13 linija ka sedam zemalja iz Beograda i pet linija iz Niša.

Navedeno je da je prošla godina bila rekordna po broju putnika iz Srbije koji su leteli Wizz Air-om, a bilo ih je oko 895.000.


„Zadovoljni smo rezultatima koje smo prošle godine ostvarili u Beogradu, kao i prijemom na koji smo naišli otkako smo počeli da poslujemo na ovom aerodromu koji je važan za ceo Balkan“, izjavila je menadžerka korporativnih komunikacija u Vizeru Paulina Gosk - prenosi list Danas.


Wizz Air je najveća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi čija flota obuhvata 120 aviona i koja u ponudi ima više od 700 destinacija sa 25 aerodroma i povezuje 154 destinacije u 45 zemalja.16 views0 comments

Comentários


bottom of page