top of page

Wizz Air vraća letove u Beograd dok dodatno smanjuje broj letova iz Niša u zimskom redu letanja

Mađarska niskotarifna aviokompanija Wizz Air dodatno ce tokom zimskog reda letenja smanjiti broj letova sa aerodroma Konstantin Veliki na liniji Niš-Bazel sa dosadašnja četiri na svega dva polaska nedeljno


Foto: Arhiva


Podestimo, prošle godine Wizz Air je iz Niša leteo 12 nedeljnih letova na četiri linije, dok će ove godine broj letova biti smanjen na samo dve linije i svega pet nedeljnih letova. Naime, zimskom redu letanja, Wizz Air će smanjiti broj letova iz Niša za Bazel na dva puta nedeljno umesto dosadašnjih četiri, dok će broj letova za Memingen ostati nepromenjen - tri puta nedeljno - navodi se na zvaničnom sajtu ovog prevoznika.


Wizz Air ukinuo početkom letnjeg reda letenja letove iz Niša za Malme, Dortmund i Beč, navodeći kao razlog probleme sa prizemljenjem aviona koji moraju proći inspekcije motora Pratt & Whitney

S druge strane aviokompanija planira povećanje frekvencija na desetak svojih ruta iz Beograda za preostali deo letnje sezone zbog zaštite svog tržišnog udela, za koje po svemu sudeći ima dovoljan broj aviona.


Wizz Air će tako postepeno vraćati frekvencije letova iz Beograda od jula, s tim da je većina povećanja planirana od septembra nadalje. Počevši od sredine jula, budžet prevoznik će povećati frekvencije letova za Nicu sa dva na tri nedeljno.


U avgustu, aviokompanija će dodati dodatni nedeljni let za Larnaku, za ukupno četiri, dok će od septembra ruta rasti na šest nedeljno. Na drugim destinacijama, u septembru, Wizz Air će pojačati usluge za Abu Dabi i Maltu sa tri na četiri nedeljno, za Bazel i Barselonu sa pet nedeljno na dnevne letove, za Bovais sa četiri nedeljno na dnevne letove, za Berlin sa četiri na šest nedeljno, za Dortmund sa tri na pet nedeljno, i za Malme sa dva na tri nedeljno. Nadalje, od oktobra, prevoznik planira da održava uslugu za Memingen deset puta nedeljno, umesto svakodnevno.


Kao rezultat toga, frekvencije na nekoliko ruta iz Beograda u septembru će premašiti one održavane tokom leta 2023. Destinacije sa većim brojem frekvencija nego prošle godine uključuju Berlin, Bazel, Bovais, Larnaku, London Luton i Memingen, dok će brojne druge destinacije imati isti broj letova kao prošle godine - prenosi portal exyuaviation.


Za kraj, postavlja se pitanje kako Wizz Air ima dovoljan broj aviona za svoje operacije na aerodromima u Beogradu, Tirani, Sarajevu, Ohridu dok istovremeno dodatno ukida letove sa niškog aerodroma koristeći probleme sa motorima Pratt & Whitney i nedostatak aviona kao izgovor.Comments


bottom of page