top of page

Wizz Air u društvu najbezbednijih avioprevoznika za ovu godinu

Udobna sedišta nisu jedini prioritet kada je reč o izboru avioprevoznika – bezbednost je ipak najvažnija. Ovo je ujedno i jedno od pitanja koje najviše interesuje putnike, otuda i važnost saznanja koje su najbezbednije aviokompanije na svetu.


Foto: Wizz Air

Na sajtu AirlineRatings.com objavljena je lista najbezbednijih avioprevoznika za 2020. godinu. Svake godine stručnjaci ovog sajta analiziraju 405 avioprevoznika kako bi napravili listu, na osnovu brojnih kriterijuma – ocene pilota i vlasti, nesreća ili ozbiljnih incidenata, starosti aviona, finansijske pozicije.


Kada je reč o lou-kost avioprevoznicima, na listi najbezbednijih su:

(poredjane po abecednom redu)


Air Arabia, Flybe, Frontier, HK ekspres, IndiGo, JetBlue, Volaris, Vueloing, West Jet i kompanija Wizz Air koja leti iz Niša.

Airlineratings.com je pregledao više od 405 aviokompanija zbog nekoliko ključnih faktora koji su pomogli da se utvrdi njihov rang. Jedan od onih koji su odlučili mesto avio-kompanije na listi bilo je odsustvo nesreća i ozbiljnih incidenata tokom cele godine. Nisu pronađeni ni najmmanji problemi.


Ovo je lista najsigurnijih avio-kompanija na svetu porednjane

po mestima kojima su kvalifikovane:


Na prvom mestu ove godine našla se australijanska avio kompanija Qantas, a nakon nje Air New Zealand, EVA Air, Etihad Airways, Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates, Alaska Airlines, Cathay Pacific, Virgin Australia, Hawaiian Airlines, Virgin Atlantic, TAP Air Portugal, SAS, Royal Jordanian, Swiss, Finnair, Lufthansa, Aer Lingus i KLM.



22 views0 comments
bottom of page