top of page

Wizz Air obustavlja pedeset ruta u regionu - medju njima linije iz Niša

Wizz Air je u procesu suspendovanja oko pedeset ruta do i iz zemalja bivše Jugoslavije, pri čemu je pogođen svaki grad koji opslužuje u regionu pa i neki letovi koje ova kompanija ima iz Niša


Foto: D. Grothe

Niskotarifna avio kompanija Wizz Air suspednovaće u narednim danima oko pedeset letova širom regiona, a najpogodjenija je baza ove kompanije u Skoplju, slede Tuzla, Ohrid, Podgorica, Beograd, Niš, Priština, Ljubljana, Split i Sarajevo.


Tokom novembra ova avio kompanija više neće za i iz Podgorice, jer će svih šest linija iz crnogorske prestonice biti suspendovane, medjutim, neke će najverovatnije biti vraćene u decembru. Prevoznik je ponovo odložio početak svojih novih letova iz Milana za Prištinu, koji bi trebalo da počnu 19. decembra, dok je takodje obustavila liniju između Dortmunda i Splita, koja je pokrenuta ovog leta, a trebalo je da traje tokom cele godine.


Wizz Air će iz Niša suspendovati letove do Beča do 6 decembra i Malmea do 30.marta naredne godine

Uprkos smanjenju operacija u regionu, Wizz Air nastavlja da raste u drugim delovima zapadne Evrope, a nedavno je najavio pokretanje letova unutar Norveške.


Prema podacima, kompanija Wizz Air pretrpela je pad od oko 60% u septembru, u odnosu na isti mesec prošle godine. Tokom oktobra aviokompanija leti na samo 50% svog kapaciteta i ne predvidja rad sa većim kapacitetom tokom zime usled pandemije. Međutim, postojeće operacije su znatno veće od aktivnosti većine drugih evropskih aviokompanija.



Spisak suspendovanih ruta Wizz Air-a




Izvor: exyuaviation

221 views0 comments
bottom of page