top of page

Wizz Air: Milioni putnika dobilo email sa zahtevom da promeni lozinke

Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air poslala je email na oko 3,4 miliona korisnika sa zahtevom da promene svoje lozinke, zbog sve većih bojazni da je aviokompanija možda bila žrtva sajber napada


Foto: Wizz Air

Nekim putnicima prošlog petka naloženo da odmah promene svoje lozinke na računarima i pobrinu se da ih ne koriste negde drugde, što je u javnosti izazivalo zabrinutost da je sistem ove aviokompanije mogao da bude hakovan.

Wizz Air je demantovao ove navode, tvrdeći da je reč o problemu tehničke prirode i da je reč o sistemskom problemu, te da nije povezan sa sajber napadom.

U zvaničnom saopštenju izmedju ostalog se kaže:


Možemo potvrditi da smo poslali emailove našim klijentima nakon otkrivanja privremenih tehničkih nepravilnosti u našem sistemu. Ni u jednom trenutku nije bilo nikakvih kompromitovanih ličnih podataka i vraćanja lozinki na Wizz račune, već se radi o predostrožnoj akcijI. Sigurnost ostaje prioritet za Wizz Air, što uključuje sigurnost podataka naših putnika.- navodi se izmedju ostalog u saopštenju aviokompanije.


Nakon notifikacije koje su korisnici dobili na svom emialu, kompanija je poslala i instrukcije putnicima kako mogu da povrate svoj Wizz Air račun. Takodje u emailu se navodi da svaka lozinka mora da sadrži najmanje 16 alfanumeričkih karaktera, ne manje od sedam, te da je poželjno da nove lozinke sadrže velika slova, mala slova, brojeve i specijalne karaktere kako bi bile što teže.

Kompanija je izmedju ostalog predložila korisnicima da ne upotrebljava stare lozinke kao nove, kao i da ne koristi iste lozinke koje koriste na drugim platformama.180 views0 comments

Comments


bottom of page