top of page

Wizz Air menja red letenja zbog manjka aviona u floti?

Problemi sa isporukom novih aviona A320 kompanije Airbus doveli su do toga da Wizz Air izmeni svoj red letenja za avgust. Niš za sada bez izmene u redu letenjaFoto: F.Campenti

Prema pisanju portala Air Transport World, kompanija Wizz Air moraće da promeni raspored na nekim rutama zbog kasne isporuke aviona tipa A320. Aviokompanija je u saopštenju objavljenom 15. jula 2019. godine potvrdila da će za sada smanjiti frekvencije na letovima iz Kijeva.


Navodeći operativne probleme, kompanija Wizz Air se oglasila obaveštenjem koje glasi:


"Wizz Air, najbrže rastuća aviokompanija u Evropi i vodeći niskobudžetni prevoznik u Istocnoj Evropi objavljuje prilagodjavanja u rasporedu letova u Kijevu zbog operativnih razloga prouzrokovanih kašnjenjem u isporuci aviona." - navodi se izmedju ostalog u saopštenju.


Za sada nema indicija da ce doći do bilo kakvih promena na letovima koje kompanija Wizz Aira obavlja iz Niša


Wizz Air nije jedina kompanija koja ima probleme sa isporukom aviona tipa Airbus A320


Airbus je imao problema sa isporukom svojih aviona i u 2018. godine zbog kašnjenja u isporuci motora za model A320neo i industrijskih problema u svom pogonu u Hamburgu. Uprkos problemima, Airbus iće postati najveći proizvodjač aviona na svetu prvi put od 2011. godine.


Wizz Air je aviokompanija u svojoj floti ima sa 114 aviona iz porodice A320 koji lete širom Evrope, dok u svojoj narudzbini ima čak 274 aviona iz porodice A320, od kojih je 181 avioni tipa A321neo.

156 views0 comments

Comments


bottom of page