top of page

Wizz Air - masovno smanjenje letova i kapaciteta u regionu

Madjarska niskotarifna avio kompanija Wizz Air je dodatno je izmenila svoju mrežu u regionu, pri čemu su mnoge nova linije odložena, a broj veliki broj letova privremeno obustavljen zbog ograničenja putovanja i slabe potražnje


Foto: Wizz Air

Nakon kratkoročnog otkazivanja preko desetak ruta iz Niša, Beograda, Skoplja, Ohrida, Tuzle, Prištine i Podgorice, ova avio-kompanija vrši dodatna smanjenja zbog ograničenja putovanja i slabe potražnje.


Avio kompanija je tako iz Niša privremeno obustavila letove za Beč, zbog zabrane letove iz Srbije prema Austriji, koje su uvele austrijskih vazduhoplovnih vlasti, dok je istovremeno najavila dodatne letove za Bazel tokom septembra.


Zbog stalnih promenama epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, avio kompanija ne isključuje dodatne izmene reda letenja

Kompanija je po drugi put odložila i pokretanje devet novih linija iz Beograda. Prvobitno planirano da počne ove nedelje, proširenje baze prvo je planirano od sredine avgusta, a letovi su sada odloženeni do 1. septembra.


Pored letova iz Niša i Beograda, avio-kompanija je privremeno obustavio još tri linije iz Skoplja za Rim, Venecija i Nirnberg, kao i linije Ohrid-Memmingen, Priština-Milano, Podgorica- Beč, Tuzla- Dortmund.


Operacije kompanije Wizz Air iz Ljubljane za Brisel i letovi za Split za sada ostaju nepromenjeni, ali su moguće dodatne izmene reda letenja - prenosi portal exyu-aviation.




103 views0 comments
bottom of page