top of page

Wizz Air dobitnik nagrade najbolja niskobudžetna avio-kompanija - Evropa 2020

Madjarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air dobila je nagradu za najbolju niskobudžetnu avio-kompaniju - Evropa 2020, od strane jedinog svetskog web sajta za sigurnost i ocenu proizvoda - airlineratings.com


Kabinsko osoblje kompanije Wizz Air, Foto: Wizz Air

Tim povodom, glavni urednik ovog portala, Geofrej Tomas čestitao je kompaniji Wizz Air na ovoj nagradi.


- Wizz Air veliki je deo Madjarske ekonomije od svog formiranja 2003. godine. Avio-kompanija ima flotu od ukupno 120 aviona tipa Airbus, koji lete na oko 152 destinacije širom Evrope, dok ima porudžbinu od ukupno 269 aviona. U saopštenju se taodje navodi i da je Wizz Air jedna je od najbrže rastućih avio-kompanija u Evropi i vodeći niskobudžetni prevoznik u srednjoj i istočnoj Evropi.


Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air leti na 152 destinacije i upravlja sa 120 letelica što ga čini jednim od glavnih "igrača" u Evropi - rekao je gospodin Tomas

Stiven Džons, izvršni potpredsednik i zamenik generalnog direktora kompanije Wizz Air-, tim povodom rekao je:


"Oduševljeni smo što primamo ovu prestižnu nagradu. Wizz Air-a svojim kupcima neprekidnim ulaganjima, nudi svojim putnicima najniže moguće cene i neprestano širi svoju mrežu putovanja.





On takodje navodi da će Wizz Air i u budućnosti nastojati da istražuje nova tržišta, istovremeno vodeći računa da ostane odgovorna kompanija, stiteći svoj ULCC ( Ultra Low Cost Company) poslovni model. U izjavi se još navodi da će kompanija uskoro imati oko 300 ultra efikasnih savremenih aviona u svojoj floti.


Podsetimo, Wizz Air je prošle godine izvršio svoju Međunarodnu reviziju sigurnosti u radu i tako postao avio-kompanija sa sedam zvezdica.





29 views0 comments
bottom of page