top of page

Viralni trik pokazuje kako da izbegnete plaćanje dodatnog računog prtljaga

Updated: Dec 16, 2022

Jedna korisnica društvene mreže Tik Tok nedavno je podelila trik kako da unesete dodatni prtljag u avionu bez dodatnih troškova


Foto: Ilustracija

Ryanair - jedna od kompanija koja leti sa aerodrma Konstantin Veliki na linijama za Bergamo, Maltu, Stockholm i Beč, oduvek se isticao kao jedan od favorita mlađih putnika i svih onih koji po veoma pristupačnim cene avio karata mogu da putuju širom Evrope.


Medjutim, ova komapnija ima jako rigorozna pravila kada je reč o prljagu i ostalim uslugama koje niska cena karte ne obuhvata. Jedna od njih je i ručni prljag koji mora biti dodatno plaćen prilikom kupovine , ali pre svega mora biti odgovarajucih dimenzija i težine. Upravo zbog ovih rigoroznih pravila i sa željom da uštedi, je jedna korisnica Tik Tok-a, @brukpaula, podelila trik kojim je njen prijatelj izbegao da plati bilo kakvu naknadu za višak kilograma u svom koferu.¡ Ovaj mladić umesto da višak kilograma stavi u svoj ručni prtljag na kontroli, u Free šopu na aerodromu kupio dve plastične kese koje su ga koštale oko 20 centi, i u njih je stavio deo odeće i stvari koje je imao u koferu kako ne bi platio 30 evra koliko bi ga koštalo da je pokusao da je sav prtljag stavi u kupljenom koferu.




Na video se vidi kako zemaljsko osoblje kompanije Ryanair ne primećuje dve plastične kese pune garderobe koje je mladić poneo sa sobom, te proverava njegov mobilni kako bi potvrdili rezervaciju. Na ovaj i slične načine mnogi putnici uspevaju da zaobiđu kontrole raznim trikovima.


Pravila avio kompanije


Propisi komapnije Ryanair preciziraju da putnik ima pravo da nosi samo torbu koja mora da stane ispod prednjeg sedišta, dok se ručni prtljag posebno plaća. Ako želite da nosite svoju ručnu torbu plus torbu ili ranac u kabini, morate platiti naknadu koja se kreće između 6 i 10 evra. Međutim, ako se ne rezerviše unapred, doplata za odnošenje u kabini može biti i do 25 evra.


Bilo kako bilo, svim putnicima preporučujemo da se prdržavaju jasno navedenih pravila kompanije kako bi izbegli dodatne troškove prilokom putovanja.



bottom of page