top of page

Utorak nije više najjeftiniji dan za kupovinu avio karata

Do sada je utorak važio kao najjeftiniji dan u nedelji za kupovinu avio karata , medjutim prema novim istraživanjima koje su sproveli Expedia i ARC (Airlines Reporting Corporation) izvrnula je kalendar naopako.



Foto: Fly Naissus

Naime, stručnjaci iz Expedije i ARC-a analizirali su podatke o domaćim i međunarodnim letovima širom sveta kako bi utvrdili koje pogodnosti putnici mogu imati i uštedeti prilikom kupovine avio karata.


Ovo nije jedina dobra vest, po njihovim istraživanjima, uprkos visokim cenama nafte u svetu, ove godine očekuju se znatno niže cena avio karata.

Prema ovim istraživanjima nedjelja je najbolji dan za kupovinu avionskih karata u ekonomskoj klasi, dok je najskuplji dan petak. Zaboravite na utorak koji je do sada po mnogim pravilima važio za najeftiniji dan u nedelji- tvrde stručnjaci.


Kada govorimo o skupljim mesecima za putovanje, pokazalo se da su generalno avgust i decembar u Evropi jedni od najskupljih meseci. Ovo je očekivano s obzirom da većina ljudi upravo u ovim mesecima odlazi na godinjšnji odmor.


Ne zaboravite da pročitate našu PROMO rubriku u kojoj svakog meseca predstavljamo 10 najjeftinijih karata iz Niša do 100€ .



172 views0 comments
bottom of page