top of page

Turski ambasador najavio otvaranja direktne linije Niš- Istanbul

Turski amabasador u Srbiji Hami Aksoja koji je na ovoj funkciji tek četiri meseca najavio je u Nišu uspostavljanje direktnih avio linija na liniji Niš- Istanbul kao i otvaranje turskog kozulata


Istanbul noću

Turski ambasador najavio je uspostavljanje direktna linije sa niškog aerodroma Konstantin Veliki na realaciji Niš- Istambul, prilikom njegove zvanične posete u Nišu. Za sada nije precizirano kada bi ova linija trebala da zaživi, niti koja će avio-kompanija obavljati pomenute letove.


Turski ambasador u Srbiji

Pored jačanja ekonomske i kulturne veza kao i o investiranju u spomenike kulture koji datiraju iz turskog perioda, jedna od tema je bila i povezivanje niškog aerodroma sa gradovima u Turskoj.


U zvaničnom razgovoru konstatovano je da je neophodno i da ambasador pomogne da se avio linije uspostave jer za to ima interesa, pre svega investitora koji posluju u Nišu kao i turskih turista kojima je Niš možda za sada nepoznat ali žele da ga upoznaju.Prvi korak biće otvaranje turskog konzulata u Nišu kao i uspostavljanje direktne avio linije na relaciji Niš- Istanbul - rekao je ambasador Aksoja.

“Za nas je i oblast turizma veoma bitna i činjenica je da ćemo uskoro započeti redovne letove iz Niša za Istambul. U Nišu postoji veliki broj spomenika iz osmanskog perioda i planiramo da radimo na obnovi tih spomenika”, istakao je ambasador Turske u Srbiji.Comentarios


bottom of page