top of page

Trikovi i saveti: Mobilna aplikaciju uz pomoću koje možete proveriti dozvoljene dimenzije prtljaga

Avio kompanije často menjaju i pooštravaju pravila vezana za dozvoljene dimenzije prtljaga, pa se i mi sve ćešće susrećemo sa vašim pitanjima vezanim za veličinu i težinu kofera, posebno kada su u pitanju oni koje putnici mogu uneti u kabinu.


Foto: Baggify

U nameri da vam olakšamo taj deo priprema za putovanje pretražili smo bazu mobilnih aplikacija koje mogu biti od koristi. Naišli smo na Baggify – mobilnu aplikaciju uz pomoć koje lako i brzo možete proveriti dozvoljene dimenzije i težinu svojih kofera i putnih torbi u odnosu na važeća pravila avio prevoznika.


Baggify je mobilna aplikacija koja sadrži informacije o dozvoljenim dimenzijama i težini prtljaga kod preko 70 svetskih avio kompanija (trenutno nije dostupno za Air Serbia), uključujući i niskobudžetne kompanije Wizz Air i Ryanair koje saobraćaju iz Niša.Foto: Baggufy

Sve što je potrebno da uradite jeste da preuzmete aplikaciju Baggify, izmerite visinu, širinu i dužinu svog kofera, unesete ih u aplikaciju, imenujete ga, navedete njegovu boju i odabirom logoa avio kompanije kojom putujete dobijate automatski odgovor da li se on uklapa u propisane dimenzije ručnog prtljaga odabrane kompanije ili se, pak,mora predati kao čekirani prtljag - pise booking.com

Pored dimenzija, aplikacija daje informaciju i o maksimalnoj dozvoljenoj težini i broju komada prtljaga koje možete poneti sa sobom na putovanje. Podaci o koferima koje ste uneli ostaju memorisani u aplikaciji.


Izvor: Bukiraj/Fly Naissus

36 views0 comments

Comments


bottom of page