• Fly Naissus

Trikovi i saveti: Kako provesti vreme kada ste "zaglavljeni" na aerodromu

Updated: Jan 9, 2020

Za putovanja se često kaže da su jedina stvar koju kupujemo, a čini nas bogatijim. Ono što je sigurno je da kada putujemo izlazimo iz svoje zone komfora i na trenutak se prepuštamo novim i drugačijim predelima, upoznajemo nova lica i kulture
Medjutim, mnogima putovanje ne izgleda primamnjivo zbog dugih čekanja na aerodromu, bilo da se radi o kašnjenju letova, pauzi između njih ili otkazivanju istih. U ovom tekstu predstavljamo najzanimljije stvari prema pisanju Travel magazina koje vam mogu skratiti vreme čekanja na aerodromima. Neke od njih će zaista učiniti da vam vreme na aerodromu "proleti".Potražite knjižaru

Na mnogim aerodromima postoje dobro snabdevene knjižare koje osim lokalnim, obiluju i međunarodnim naslovima, najrazličitijim magazinima i stripovima. Slobodno istražite zanimljivo štivo, i napravite belešku o svojim otkrićima, kako ne biste zaboravili da ih pronađete i pročitate po povratku sa puta.

Potražite umetnička dela, instalacije i

ostale zanimljive stvari

Većina aerodroma svoje otvorene prostore oplemenjuje slikama, skulpturama, upečatljivim umetničkim instalacijama. Aerodrom Shiphol u Amsterdamu, na primer, ima pravi muzej – „ispostavu“ čuvenog Rajksmuseuma, a ulaz je potpuno besplatan.
Igraonice za decu

Ukoliko putujete sa decom većina svetskih aerodroma ima neki, pa makar i najskromniji vid igraonice za decu. Skakanje, penjanje i jurcanje će prijati vašoj deci, kojoj čekanje na aerodromu pada još teže nego vama. A kada su deca manje nervozna, bićete i vi.


Istegnite se

Mnogi aerodromi putnicima pružaju mogućnost joge i fitnesa – od celih dobro opremljenih teretana do jednostavnih traka za trčanje, a negde ćete, ukoliko imate kupaći, moći i da plivate u bazenu. Čak i u slučaju da vam ništa od ovih sadržaja nije na raspolaganju, uključite aplikaciju za merenje koraka na svom telefonu i krenite u šetnju po aerodromu – osim što je zabavno, biće veoma korisno za vaše zdravlje (posebno ako ste se upravo iskrcali sa prethodnog leta i morate da pokrenete cirkulaciju).

Napunite svoje eletronske uređaje

Nažalost, u većini aviona putnici u kabini nemaju mogućnost da pune električne uređaje. Zato, ukoliko morate da napunite svoj laptop, kindl, telefon, slušalice ili sličan uređaj, iskoristite priliku dok se odmarate na aerodromu. Pronađite zgodno mesto za sedenje pored utičnice i dopunite sve što treba. Naravno, ne zaboravite da u ručni prtljag spakujete odgovarajuće punjače.

Sredite fotografije

Ako ste na aerodromu zaglavljen u povratku sa putovanja, iskoristite vreme pametno da sredite svoje utiske i fotografije. Sortirajte ih u foldere, sredite ukoliko ima potrebe, a koristeći razne aplikacije, možete čak od njih napraviti kratak video zapis celog putovanja.

Upoznajte avione

Sve češće avioni, osim standardnih logoa aviokompanija, na sebi imaju i atraktvine dekororacije, a razgledanje različitih modela može biti veoma zanimljiva aktivnost, posebno ako ste sa decom. Šetajte se od gejta do gejta i kroz prozor posmatrajte sve te lepe avione. Možda ovo ležerno razgledanje preraste i u pravo, ozbiljno interesovanje za avijaciju.62 views0 comments

© 2019 by Fly Naissus · Sva prava zadržana

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black RSS Icon