top of page

Trikovi i saveti: Kako do jeftinih avio karata iz Niša do bilo koje destinacije

Ukoliko i vi svaki put kada kada imate želju da negde otputujete gledate sajtove avio prevoznika kako bi ste ugrabili što jeftinije avio karte, niste jedini.



Foto: Ryanair

Avio kompanijama je cilj da svoje karte prodaju po što višoj ceni kako bi i zarada od karata kao i drugim uslugama bila što veća. I upravo je to razlog zbog koga retko nalazimo veoma jeftine avio karte. Ali...zato smo tu mi da vam sve lepo objasnimo i upoznamo vas sa trikovima kako da dodjete do željenih destinacija za malo novca.


Sigurni smo da i vi imate tog prijatelja koji vrlo često putuje i svi misle da je dobio sedmicu na lotou, ali niko ne zna da taj isti prijatelj svoje karte neretko plati samo nekoliko desetina evra. I zaista je tako, iako zvuči suludo.


U ovom tekstu otkrivamo vam nekoliko web sajtova na kojima zaista možete naći izuzetno jeftine avio karte za sva vaša buduća putovanja.


Pa da krenemo. Ovo su po nama najbolji sajtovima za traženje jeftinih avio karata.


1. Azair



Azair je sajt na kome veoma lako možete uraditi pretragu letova i po nama ubediljivo najbolja platforma za traženje jeftinih letova u okviru Evrope.


Iako za ovaj sad mnogi jošuvek nisu čuli, uz pomoć njega zaista možete naći nerealno jeftine karte do gradova do kojih lete pretežno low cost avio kompanije.



2. Skyscanner




Skyscanner jedan od najpoznatijih svetskih pretraživača jeftinih i manje jeftinih avio karata. Izuzetno je koristan za vezne letove i ukoliko želite da putujete van Evrope, ali i unutar nje.

Na ovom sajtu možete vršiti pretragu kako standarnih tako i i low cost avio kompanija, pa samim tim imate i veći izbor letova. Obavezno koristite početni aerodrom (Niš-INI) i izaberite opciju I Can´t decide where?. Ovo je opcija pretražiće najeftinije letove do bilo koje destinacije sa početnog aerodroma.



3. Momodo




Momondo je sajt koji nije toliko razvijen kao Skyscranner ali je veoma sličan. Mnogi ga često upotrebljavaju kako bi napravili komparaciju cena avio karata. Interesanta opcija koji ime je da prilikom unošenja početnog aerodroma sajt automatski pravi mapu sa predlozima i cenama destinacija ukoliko je jošuvek niste odabrali (vidi sliku).



4. Google Flights






Google Flights, je mnogima omiljeni pretraživač avio karata i izuzetno lako koristi. Nama ovo definitivno nije jedan od omiljenih ali je vredan pomena. Ovaj pretraživač ima veliku i jaku konkurenciju na trenutnom tržištu, ali postepeno postaje sve prisutniji, pa samimi tim i popularniji.



5. Zvanični sajtovi avio kompanija





Ne zaboravite da obavezno pogledate i zvaničnu ponudu na sajtovima avio kompanija.

Iako jako retko da recimo pronadjete jeftinije ponude od low cost kompanija Ryanair i Wizz Air, ponekad se desi da i Air Serbia ima jeftinije karte za recimo Ljubljanu ili Keln sve u zavisnosti od popunjenosti leta.


Ne zaboiravite takodje i to da sve avio kompanije neretko imaju promocije i specijalne ponude i tada je najisplativije kupovati avio karte.


Što se tiče low cost avio prevoznika, na propustite da isprpbate novu popciju Ryanaira za pretrazivanje avio karata do bilo koje destinacije (Any destination), koja će vam dati ponude najeftinijih letova sa izabranog aerodroma.


Za kraj ne zaboravite i to da svoje karte tražite u tajnosti, tj. u incognito ili private modu na vašem browseru. Da su jeftine avio karte najjeftinije van sezone i da do željenje destinacije ne morate uvek doći direktno jer su avio karte sa presedanjem često mnogo jeftinije.


Ukoliko imate dodatnih pitanja i tražite tekstove i savete poput ovog zapratite našu Fejsbuk stranicu.


Srećan put!





bottom of page