top of page

Trikovi i saveti: 10 korisnih aplikacija za svako putovanje

Planirate putovanje? Pronalaženje najpovoljnijeg smeštaja, snalaženje u nepoznatom gradu, odabir dobrog restorana, samo su neki od problema koji se javljaju prilikom putovanja. Medjutim, rešenje za ove nedoumice mogu biti različite aplikacije koje nude sve potrebne informacije i olakšavaju boravak u nepoznatoj zemlji. Predstavljamo vam deset najboljih aplikacija koje će vaše putovanje uničiti lakše, zabavnije i sigurnije.


Foto: Ilustracija


Gugl prevodilac

Ovo je jedna od najomiljenijih aplikacija, i po mnogima je trenutno najbolji saputnik koga možete imati pored sebe tokom sledećeg putovanja. Nova funkcija koju ova aplikacija ima, omogućava vam da fotografišete tekst i prevedete ga na engleski. (Ranije je aplikacija imala mogućnost prevodjenja isključivo sa engleskog na druge jezike). Ovo može biti veoma korisno ukoliko se su imena ulica, jelovnici ili neki od proizvoda na lokalnom jeziku.

Aplikaciju možete preuzeti ovde (iOS i Android)



Drops

Drops je aplikacija koja pretvara jezik koji želite da naučite u audio-vizuelnu igru, sa živopisnim bojama i jednostavnim ilustracijama. Aplikacija ima preko 30 jezika i dijalekata, uključujući arapski, islandski i mandarinski. Aplikacija je besplatna za korišćenje u okviru dnevnih vremenskih ograničenja, ali postoji i premium varijanta koja vam omogućava neograničen pristup.

Aplikaciju možete preuzeti ovde (iOS i Android)


FlightAware

Preskočite preuzimanje pojedinačnih aerodromskih ili aplikacija različitih avio kompanija za - FlightAvare vam omogućava da pratite bilo koji let u realnom vremenu, dobijate upozorenja i vidite kašnjenje letova na gotovo svim aerodromima.

Aplikaciju možete preuzeti ovde (iOS i Android).


Kindle

Možda je malo očigledno, ali bez obzira koliko volite štampana izdanja, ne možete poreći da je nošenje Kindlea mnogo lakše nego vući sa sobom 10 knjiga. Uz Kindle aplikaciju nije vam ni potreban Kindle - već samo mobilni telefon. Verujte nam na reč, ovo će vam zaista učiniti da čekanje na aerodromima i opuštanje u hotelu ili nekom parku bude mnogo interesantnije.

Aplikaciju možete preuzeti ovde (iOS i Android).



TripIt

Imate li putovanje koja uključuju više od jednog let ili hotela, ili jednostavno niste dobri u praćenju brojeva rezervacija? Onda je TripIt vaš novi najbolji prijatelj. Dovoljno je da prosledite e-poštu potvrde ili da TripIt pristupi vašem poštanskom sandučetu, a aplikacija će za vas kreirati jednostavan put koji uključuje mape.

Aplikaciju možete preuzeti ovde (iOS i Android).



XE

Ako ste kao većina nas i ne možete shvatiti šta je 1.500 švedskih kruna u evrima ili dinarima, kada valuta vredi više ili manje, predlažemo da obavezno instalirate aplikaciju za razmenu valuta XE.

Ne zaboravite da ažurirate svoje kurseve pre nego što koristite ovu aplikaciju, kako bi ste dobilia naj tačnije podatke o stanju kursa u realnom vremenu.

Aplikaciju možete preuzeti ovde (iOS i Android).


AroundMe

AroundMe identifikuje gde se nalazite i pokazuje vam najbližu banku, bar, benzinsku stanicu, bolnicu, hotel, bioskop, restoran, supermarket, pozorište ili taksi. Ova je veoma korisna aplikacija koja će vam poslužiti u inostranstvu ukoliko tražite svoj hotel ili želite da saznate gde se nalazi najbiža apoteka.

Aplikaciju možete preuzeti ovde (iOS i Android).


Wifispc

Iako nije obavezan, besplatan WiFi na odmoru je svakako praktičan, a mnogi od nas skoro pa da ne mogu da funkcionišu bez njega. Sa aplikacijom Wifispc vaš telefon ili laptop biće uvek konektovani, ma gde god da se nalazite, zahvaljujući sve većoj listi WiFi mreža i lozinki koju korisnici stalno ažuriraju.

Aplikaciju možete preuzeti ovde (iOS i Android).


Touchnote

Ova aplikacija je savršeni spoj starog i novog, Touchnote vam omogućava da kreirate personalizovane razglednice koristeći sopstvene fotografije sa putovanja. Sve što treba da uradite je da otvorite aplikaciju, izaberete sliku, dodate tekst i adresu, a razglednica će se stići bilo gde.

Aplikaciju možete preuzeti ovde (iOS i Android).


Prey Anti-Theft

Jedna od briga koja dolazi s nošenjem vašeg skuppocenog mobilnog telefona na putovanjima je da ga neko može ukrasti- ili ga jednostavno možete izgubiti. Prey Anti-Theft vam pomaže da pronađete svoj mobilni telefon, zaključate uređaj, aktivirate alarm i još mnogo toga. Obavezno instalirajte ovu besplatnu i izuzetno korisna aplikaciju.

Aplikaciju možete preuzeti ovde (iOS i Android).



Bonus aplikacija:


Here WeGo

Here WeGo je jedna od najboljih aplikacija koju poznajemo koja koristiti offline mape za navigaciju. Dizajniran da radi van mreže ima veoma korisne funkcije. Ne zaboravite da pre putovanja instalirate mapu zemlje u kojoj koristite aplikaciju, kako bi ste je mogli korisiti bez povezivanja na internet.

Aplikaciju možete preuzeti ovde (iOS i Android).



Sve je instalirano?


Onda ste spremni. Sada možete mirno da putujete i uživati istraživajući vaše omiljene destinacije

(ne zaboravite da pošaljete mami razglednicu) i nastavite da redovno čitate nas portal.


Srećan put!


94 views0 comments
bottom of page