top of page

Swiss - korisnički servis od sada dostupan i preko aplikacije Messenger

Putnici Lufthansa grupe u čijem sastavu posluje i Swiss koji iz Niša leti do Ciriha 3x nedeljno, od sada imaju mogućnost da kontaktiraju korisnicki servis i preko aplikacije Messenger na svom mobilnom telefonu.


Foto: Swiss/Fly Naissus

Kako iz kompanije navode, mnogi putnici često imaju slična pitanja: Da li je moj let na vreme? Sa kog grejta polazi moj avion? I koliko može da teži ručni prtljag? Kako bi brže i efikasnije odgovorilii na sva ova i mnoga druga pitanja, putnici avio kompanije SWISS od sada imaju pristup digitalnom asistentu.

Bot Neli digitalni asistent Swiss- a, ime je dobila po prvoj ženskoj stjuardesi ove avio kompanije i biće dostupna svim svojim korisnicima svakodnevno.


Da biste započeli dijalog sa digitalnim asistentom, odnosno Neli, potrebno je samo na svom telefonu imate Facebook Messenger i da u gornjem delu aplikacije unesete swiss.com/bot


Messenger aplikacija grupe Lufhtansa

Facebook Messenger se može koristiti i bez Facebook naloga koristeći vaš broj mobilnog telefona. Ako je vas let otkazan ili ste propustili svoj vezni let, od sada koristeći asistenta preko ove aplikacije moćićete da napavite ponovnu rezervacije ili odbabrati drugi let koji je već za vas automatski napravljen ili da jednostavno sami izabrati novi let iz ponuđenih alternativa. Ovi botovi aviokompanija koje posluju u ovkiru Lufthansa Grupe su prvi roboti na svetu koji omogućavaju takozvani rebooking.



Pored avio kompanije SWISS, ove usluge pruža jos i avio kompanija Lufthansa, kao i austrijski Austrian Airlinesu. Ukoliko se dogodi da digitalni asistenti nemaju rešenja, ćaskanje se diretkno prosledjuje zaposlenima u servisnom centru. Jezik dijaloga je engleski.


U budućnosti, ovi asistenti takođe ce pružati konkretne odgovore o besplatanom prtljag, gde se nalazi vas prtljag ili obaveštenja u slučaju kašnjenja, otkazivanja ili promene gejta na aerodromu. Roboti se stalno razvijaju i budućnosti mogli bi biti dostupni i na drugim kanalima kao što su aplikacije za avio-kompanije, web sajtovi ili Whatsapp.


Pored automatizovanih rešenja, SWISS će i dalje biti dostupnan svim svojim korisnicima preko svog servisnog centra.



Podsetimo, kompanija Swiss leti direktno iz Niša do Ciriha, tri puta nedeljno

sredom, petkom i nedeljom, a karte možete kupiti na www.swiss.com



63 views0 comments
bottom of page