top of page

Stekli se uslovi da Crna Gora otvori granice za građane Srbije?

Smanjenjem broja aktivno obolelih ispod 25 na 100.000 stanovnika stekli su se uslovi da Crna Gora otvori granicu za građane Srbije, navode podgoričke Vijesti. Ukoliko se to dogodi biće stovreni uslovi za ponovno uspostavljanje avio-saobraćaja na liniji Niš-Tivat-Niš


Foto: Aerodrom Tivat

U Srbiji je juče svega šest aktivno obolelih na 100 hiljada stanovnika, što je deset puta manje u odnosu na petak, kada ih je bilo 64 na 100 hiljada - pišu Vijesti.


Vijesti prenose podatke objavljene na sajtu covid19.rs, da su se u poslednja 24 sata u Srbiji od koronavirusa oporavile 4.052 osobe.


Prema podacima sa zvaničnog web sajta kompanije Air Serbia prvi programirani let JU 1178 prema Tivtu sa niškog aerodroma treba biti realizovan 30.juna.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je 26. maja doneo odluku na osnovu reciprociteta kojom se zabranjuje sletanje aviona Montenegro Airlines-a na beogradaki aerodorom “Nikola Tesla”.


Prethodno je Vlada Crne Gore donela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za devet država, ali ne i za Srbiju, a granični prelazi sa našom zemljom ostali su zatvoreni i na aerodromima.


Podsetimo, prema trenutnim propisima, svi građani Srbije koji uđu u Crnu Goru automatski idu u 14-dnevni karantin. Ipak, kako se letnja sezona zahuktava, nema sumnje da će Crnogorci sada pokušati da privuku i turiste sa našeg podneblja.


Prema informacijama kojima za sada raspolažemo je da će srpski građani na ulazak u Crnu Goru morati da čekaju naredni sastanak Instituta za javno zdravlje Crne Gore, u petak 12. juna ili će spisak biti ažuriran ranije.





109 views0 comments
bottom of page