top of page

Ryanaira predstavio alat za merenje prtljaga na svojoj aplikaciji

Updated: May 9, 2019

Irska niskotarifna avio kompanija Ryanair, nedavno je u sklopu svoje zvanične aplikacije za pametne telefone, predstavio je novu opciju " merač kofera " (Size it!) - ovaj alat omogućava putnicima da provere da li njihova ručna torba odovara dimenzijama koje avio kompanija poropisuje.


Ilustracija: Ryanair

Podsećamo krajem 2018. godine promenila je politiku unošenja ručnog prtljaga u avionu, ograničavajući količinu koju putnici mogu sa sobom poneti besplatno. Nova pravila dozvoljavaju svim puitnicima jednu malu ličnu torbu, koja mora stati ispod sedišta ispred vas (40cm x 20cm x 25cm). To podrazumeva žensku torbu, torbu za laptop ili mali ranac.



Pogledajte video!



Novi alat Size it! se može naći na početnoj stranici mobilne aplikacije kompanije Ryanair. Izuzetno je laka za korišćenje. Torbu koju želite da izmerite stavite na ravnu površinu i fokusrajte torbu i pritisnite i zadržite plavo dugme na vašem ekranu. Zatim, skenirajte torbu tako što ćete polako pomerati kameru oko prednje, bočne, gornje i zadnje strane torbe. Aplikacija će vam tada reći da li torba odgovara dimenzijama, odnosno da li će je moći da je besplatno unesete u avion ili ćete je morati platiti. Ono na šta treba obratiti pažnju je to da se kompanija Ryanair, sitnim slovima ipak odriče odgovornosti grešaka do kojih može doći prilikom ovakvih merenja, te da ova tehnologija nije 100% tačna, i da je isključivo vaša odgovornost da dimenzije torbe odgovaraju pravilima kompanije kada dodjete na aerdoromu.



Aplikaciju je besplatno moguće skinuti na App Store-u

i Google Market place-u.




356 views0 comments
bottom of page